Izvor: Blic, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sagadinova smena pogrešan potez

Sagadinova smena pogrešan potez

Dragan Kapičić, Zvezdina legenda, odlučno tvrdi da je raskid saradnje sa Zmagom Sagadinom - pogrešan potez!

- Odlaskom Sagadina i suočavanjem sa naglim diskontinuitetom dvogodišnjeg sistema koji je spovođen u Zvezdi sigurno će nastati rupa koju će biti nemoguće popuniti. Doći će do pada u igri i rezultatima. Ovakva odluka izazvaće turbulencije i prouzrokovaće mnogo veće probleme od postojećih. Ne vidim autoritativnog stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je spreman da sada preuzme tim koji je selektiran isključivo na osnovu fizičkih predispozicija košarkaša i koji je funkcionisao po principu 'trener-pobeda', a ne 'igrač-pobeda'. Sagadin se s tim borio kako-tako i tvrdim da bi jedino on na kraju mogao da izboksuje tri mesta više na tabeli u odnosu na to koliko ekipa realno vredi. Budimo pošteni i nemojmo da prebacujemo svu odgovornost na jednog čoveka. OK, njegov koncept možda nije dao rezultate, ali takav projekat je u startu podržala uprava na čelu sa predsednikom Anđelkovićem. Sada mu je ishitreno izmaknuta stolica, a da se pri tom klub nije obezbedio ni na finansijskom, ni na trenerskom, niti na igračkom planu. Zar je sada rešenje dovesti neko zvučno trenersko ime, platiti ga onoliko koliko ne vredi kompletan tim? Koji je efekat - pita se Dragan Kapičić.

Naš sagovornik podseća na izjavu Anđelkovića s početka sezone: 'Zahvaljujemo menadžmentu i Sagadinu koji nam je uštedeo ogroman novac u prelaznom roku'.

- Znam da je Zvezda u finansijskoj krizi, ali ne mogu da prihvatim to da nije sposobna da obezbedi milion evra! Zar je suština uštedeti novac? Pa, gospodo iz uprave, znam da ste došli iz politike i privrede, ali Crvena zvezda nije trgovačka firma. U sportu se traže rezultati, a kako to uraditi u timu samo sa Vukom Radivojevićem, koji jedini ima potencijal. Zato, recite: 'Ako vi ne možete da obezbedite finansijska sredstva, možda može neki Pera Perić...' Ne mogu ni da se pomirim s tim da Partizan uzme jednog Luku Bogdanovića, da naš rival ima pet vrhunskih juniora, a da to Zvezda ne poseduje ni izbliza - zaključuje Kapičić.

D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.