Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 22:00

Sada nije bilo drame: Fener u polufinalu, Mahmutoglu i De Kolo sredili Darušafaku, Gudurić isključen

Sigurna partija ekipe koju predvodi Igor Kokoškov

U prvom meču se Fenerbahče ozbiljno namučio protiv Darušafake, dopustio je sebi da prospe osam poena prednosti u poslednjih 20 sekundi regularnog dela meča. Zato je tim Igora Kokoškova želeo da u drugoj utakmici serije ranije reši ceo posao. I to je i učinio.

Slavio je Fener sa 98:79 i tako se sa 2:0 plasirao u polufinale turskog šampionata.

Odlučujuća je bila poslednja četvrtina. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Do tada je Darušafaka i bila u nekoj igri, ali je tim Igora Kokoškova dobio 22:9 četvrtu deonicu i tu zakucao pobedu.

Ubedljivo najzaslužniji za ovakav ishod bili su Melih Mahmutoglu i Nando De Kolo. Kapiten Fenera ubacio je 20 poena, dok je Francuz dodao 26.

Mahmutoglu je do 29 poena najviše došao posle dobrog šuta za tri poena gde je gađao 6/9. Fener je rano stigao do dvocifrene prednosti i relativno rutinski dobio ovu utakmicu.

Srpski košarkaš Marko Gudurić završio je utakmicu sa devet poena, dva skoka i tri asistencije. Treba reći i da je Gudurić isključen sa utakmice na minut pre kraja treće deonice nakon što mu je dosuđena namerna lična greška, a prethodno je zaradio i tehničku zbog prvokacije upućene klupi Darušafake.

Ranije danas Turk Telekom uspeo je da savlada Karšijaku i da izbori majstoricu. Efes vodi protiv Gacijantepa, a Bešiktaš protiv Tofaša sa 1:0.

TURSKA - KOŠARKA (plej-of)

Darušafaka - Fenerbahče 79:98

/Mahmutoglu 29 - Gili 19/

Turk Telekom - Karšijaka 76:70

/Gejik 19 - Morgan 15/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.