Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 18:59

Sad ili nikad: Arapi nude Mesiju 50.000.000 evra godišnje!

Samo dva kluba mogu ovo da izvedu

Lionel Mesi je prošlog leta prvi put u karijeri želeo da napusti Barselonu nezadovoljan rasulom u klubu koje traje već neki period. Uspela je Barsa nekako da ga zadrži na silu, ali se sledećeg leta neće ništa pitati.

Mesijev ugovor sa Kataloncima ističe na kraju ove sezone i Argentinac je slobodan da bira novi klub. Kako do sada nije poslao nikakve signale da se odobrovoljio i da vidi neki napredak u klubu, sve je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izvesnije da će otići iz Barselone na kraju sezone. Treba da se desi pravo čudo i da usledi ogroman zaokret u funkcionisanju kluba kako bi se Mesi smilovao da ostane i potpiše novi ugovor.

A ni Barselona u ovakvoj finansijskoj situaciji verovatno ne bi mogla da mu ponudi dosadašnjih 50.000.000 evra koliko je zarađivao. Neto. Što znači da klub plaća oko 100.000.000 evra bruto godišnje za njegov ugovor.

Sve su to signali za zainteresovane klubove da je momenat ’sad ili nikad’ za dovođenje Mesija. Ovakva prilika se više nikada neće ukazati jer Mesi verovatno više nikada neće menjati klub u Evropi posle ovoga.

A samo dva kluba mogu da krenu u realizaciju tako ambicioznog projekta. Naravno, Mančester Siti i Pari Sen Žermen.

Ostale ne možemo ni da zamislimo u toj priči. Juventus je to već jednom uradio sa Ronaldom i nije dobio Ligu šampiona koju je očekivao, Milan i Inter nemaju taj novac, Liverpul i Bajern nisu iz te priče, Mančester Junajted traži mlađe, Čelsi ne dovodi starije.

Samo arapski petro dolari u Mančesteru i Parizu mogu da namame Mesija.

Nije tajna da su i letos pokušali. Za njih je to već stvar prestiža. Pogotovo s obzirom na rivalitet dve petromonarhije koje stoje iza klubova. Arapi iz UAE sanjaju Mesija u Sitiju već godinama i imaju Pepa Gvardiolu kao adut u rukavu. Spremni su na sve da konačno ostvare dugogodišnju opsesiju i dovedu Mesija na Ostrvo. Klubom kao direktorski tandem rukovode Feran Sorijano i Čiki Begiristajn koje Mesi vrlo dobro poznaje iz Barselone gde su radili sa uspehom. U Sitiju je i njegov najbolji prijatelj među zemljacima i kum Serhio Aguero. Sve su to razlozi zbog koji su arapski vlasnici optimisti da će Mesi biti njihova najluskuznija igračka.

Ali, pitaju se i Katarci u Parizu. I oni žele samo najbolje i neće im biti problem da ispale megaugovor za argentinskog asa. Pogotovo što bi na leto mogli da ostanu bez Kilijana Mbapea koji ulazi u poslednju godinu ugovora. Nema naznaka da će ga produžiti, a Real ga odavno čeka. Prodajom Mbapea za oko 160.000.000 evra bi se otvorio i prostor za Mesija. A i tamo ga čekaju prijatelji. Nadaju se na Parku prinčeva da bi tandem velikih prijatelja NejmarMesi bio najjači adut za toliko željenu Ligu šampiona. Tu su još i Mesijevi zemljaci Di Marija, Peredes, trener Poketino...

„Sve je na Mesiju, da odluči gde će. PSŽ se trudi da ga ubedi da dođe”, poručio je danas Leo Paredes.

A nedavno je i direktor francuskog kluba Leonardo govorio o toj mogućnosti.

PSŽ je uvek u igri za najbolje igrače poput Mesija i oni će uvek biti na našoj listi želja“, rekao je Brazilac.

Oba kluba su do sada u nekoliko navrata bili na meti FIFA i UEFA zbog prekomernog trošenja i kršenja finansijskog fer-pleja. Sigurno je da će i sada biti pod posebnom lupom, ali i da isto tako neće naivno krenuti u ovu priču i da će imati spremno rešenje kako da opet zaobiđu zakone ili pronađu rupe u njima. Kada para ima, lako je naći način da se potroše...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.