Sabonisu 217 miliona, Vestbruku dosta i 3,8 za sezonu, dobar posao Hjustona

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 09:43

Sabonisu 217 miliona, Vestbruku dosta i 3,8 za sezonu, dobar posao Hjustona

Iza nas je još jedna zanimljiva noć u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Posle sjajne sezone u Sakramentu, franšiza iz prestonice Kalifornije imala je ispred sebe vrlo jednostavan zadatak ako misli ozbiljno nadalje – da ponudi jak ugovor Litvancu Domantasu Sabonisu.

To je i učinjeno.

Sin proslavljenog gorostasa Arvidasa dobio je mnogo, a mogao je i još, navode američki mediji međutim prevagnula je njegova želja da Kingsi iskoriste sve resurse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izgrade takmičarski respektabilan tim i da krenu u napad na najviši plasman.

Sabonis je dobio petogodišnji ugovor vredan 217 mliona dolara – uključujući i povećanje plate za narednu sezonu na 30,5 miliona.

Posle dogovora sa Sabonisom Kingsi su obnovili ugovor sa Herisonom Barnsom, njemu sleduje ugovor na tri godine i 53 miliona.

Valja podsetiti da je Sakrmento jači i za MVP Evrolige Sašu Vezenkova koji je stigao iz Olimpijakosa – tri godine ugovor i 20 miliona za bugarina u tom vremenskom rasponu.

Jedna od vesti koja je obeležila proteklu noć je i ona da Rasel Vestbruk ostaje u Klipersima, pošto je dogovorio nove dve godine i 7,8 miliona za taj period.

Nekadašnji najspektakularniji igrač lige zadovoljio se i sa 3,8 miliona po sezoni.

Sada mu je, kako je rekao posle eliminacije ekipe od Sansa, najvažnije da je pronašao svoj dom.

"Jednu stvar koju vam mogu reći je da volim što sam ovde. Volim ljude, i ne samo što sam ja imao topao prijem kod navijača već i moja porodica. Znam, na kraju sezone, mnoge se stvari mogu dogoditi, ali sam zahvalan. Definitivno volim što sam ovde", rekao je Rasel tada i kao da je i time nagovestio nastavak karijere.

Veliki posao odradio je Hjuston ovog leta.

Novi igrač ekipe Imea Udoke je kontroverzni Dilon Bruks koji je sa Rokestima dogovorio četvorogodišnju saradnju na osnovu koje ga čeka 80 miliona dolara.

Bruks stiže posle šest sezona provedenih u Memfisu koji mu je i jedini klub u dosadašnjoj NBA karijeri.

U ekipi iz Tenesija stasao je u startera, postao jedan od najznačajnijih aduta ekipe, sa jakim defanzivnim karaktersitikama o čemu svedoči i podatak da se našao u drugoj idealnoj defanzivnoj postavi lige minule sezone.

Međutim reputaciju koju je stekao očito nije bila u skladu sa idejama franšize. Prgav, konfliktan, Bruks je često bio na udaru protivničkih igrača, navijača, medija, a Memfis definitivno nije želeo takvu vrstu pažnje sa njim.

Činjenica da ni napadački nije donosio najbolja rešenja, naterala je Grizlije da mu se zahvale na saradnji.

Roketsi su prethodne noći angažovali i Džefa Grina iz Denvera, ali i nekadašnjeg košarkaša Partizana Džoka Lendejla koji je potpisao na četiri sezone i sumu od 32 miliona, uz samo prvu godinu koja mu je zagarantovana.

Podsetimo, Roketsi su potpisali i plejmejkera Freda Vanvlita iz Toronta.

Trener Ime Udoka imaće, dakle, vrlo respektabilan sastav za narednu sezonu u kojoj bi konačno trebalo da se desi iskorak ekip e posle godina lutanja i rezultatskog posrnuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.