Sabalenka o usponu na vrh: Ovo je neverovatno

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 02:46

Sabalenka o usponu na vrh: Ovo je neverovatno

Arina Sabalenka je odigrala veoma dobar meč u osmini finala protiv Darije Kasatkine.

Beloruskinja, od narednog ponedeljka nova kraljica svetskog tenisa, ispustila je samo četiri gema, slavila je sa 6:1, 6:3.

Na pitanje kako se oseća kao buduća broj jedan i šta je pomislila posle poraza Ige Švjontek, rekla je:

"Iskreno, verovala sam da će ona ići do finala. Nadala sam se da ću i ja stići dotle. Cela sezona je bila jako teška i moram da kažem da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam zahvalna svom timu i porodici. Ovo je neverovatno što sam doživela. Borila sam se, bila sam fokusirana na svaki poen, nisam sebi dozvolila da budem uznemirena zbog toga što ću od ponedeljka biti broj jedan na WTA listi", izjavila je Sabalenka.

Pohvalila je i protivnicu, Kasatkinu.

"Kao što sam rekla i pre meča, uvek sam sa njom igrala teške mečeve. Odlična je igračica, pomogla mi je da igram svoj najbolji tenis. Jako sam srećna zbog pobede", dodala je Arina koja je rekla da Njujork ima sličnosti sa Melburnom, gde je osvojila grend slem trofej.

"Da, ima dosta sličnosti sa Australijom. Uslovi, visoka vlaga i temperatura, ali neverovatno je. Ne želim da razočaram navijače u Australiji i kažem gde je bolje", nasmejala se Arina.

Naredni meč igra sa Ćinven Dženg iz Kine.

"Igrale smo nekoliko puta, ona trenutno igra najbolji tenis. Teško je dobiti, jedva čekam taj meč i nadam se najboljem", zaključila je Sabalenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.