Šabac slavi duplu krunu!

Izvor: Mondo, 05.Jun.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac slavi "duplu krunu"!

Vaterpolisti Šapca novi su prvaci Srbije, nakon pobede nad Crvenom zvezdom u dramatičnoj "majstorici". Zbog tuče na tribinama prekid u drugoj četvrtini.

Foto: Printscreen RTS

Posle zimus osvojenog Kupa Srbije, u Šabac je stigla i titula prvaka države!

Izabranici trenera Miodraga Mirovića su pred krcatim tribinama Gradskog bazena kompletirali "duplu krunu", tako što su u odlučujućoj utakmici finala plej-ofa pobedili Crvenu zvezdu.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 8:5 u prvom meču i 7:5 za crveno-bele u revanšu, "majstorica" je završena rezultatom 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3).

Gol za pobedu i titulu postigao je Dragoljub Rogač 15 sekundi pre kraja, sa igračem više.

Zvezda je bolje počela, imala je "plus dva" (1:3), pa onda pala u zaostatak od 8:4 i 9:5, da bi na 9:9 izjednačio Dušan Vasić 55 sekundi pre kraja!

Đorđe Vučinić predvodio je Šabac sa tri pogotka, a po dva su postigli Aleksa Petrovski, Nebojša Toholj i Aleksandar Eraković.

U Zvezdinim redovima daleko najefikasniji je bio Kristijan Šulc sa četiri gola. Veljko Tankosić bio je trostruki strelac, dok je Vasić dva puta zatresao mrežu novog prvaka.

"Majstorica" je odigrana u sjajnoj atmosferi, kakva odavno nije viđena na jednom klupskom vaterpolo meču u Srbiji. Ipak, veliki ulog uticao je da u jednom trenutku, u drugoj četvrtini, dođe do tuče na delu tribina gde su bili smešteni navijači Zvezde!

Utakmica je morala da bude prekinuta, a nastavak je usledio posle petnaestak minuta, uz pojačano prisustvo policije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.