Šabac se sprema za Superligu

Izvor: Mondo, 14.Maj.2017, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac se sprema za Superligu

Lider Prve lige Srbije nadomak je istorijskog uspeha.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Prva liga Srbije ulazi u finiš sezone sa prilično jasnom slikom na vrhu tabele.

Tri kola pre kraja, lider je Mačva i samo matematika ne dozvoljava da je već proglasimo novim članom Superlige, s obzirom na to da bi bila prava senzacija da je u preostala tri kola prestignu Zemun i Sloboda.

Tim koji sa klupe vodi Dragan Aničić, a iz fotelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsednika Upravnog odbora Ivica Kralj, pobedio je i ovog vikenda na svom terenu Jagodinu, golom špica Bojana Matića za konačnih 1:0. Šef struke gostiju Vladan Petrović čestitao je posle meča domaćinu i gradu Šapcu prolaz u elitni rang.

Za to vreme, akteri trke za drugu kartu za Superligu takođe su ostvarili ubedljive pobede, jer je Zemun kod kuće rutinski savladao OFK Beograd het trikom Stefana Dimića (3:0), a Sloboda je u Užicu za gol efektnije nadigrala Budućnost iz Dobanovaca (4:0).

Ove sezone dva tima će iz Prve lige preći u Superligu, dok će u niži rang otići četiri tima, s tim da je već poznato da će OFK Beograd sledeće sezone u Srpsku ligu "Beograd".

Tri kola pre kraja najugroženiji su BSK, Odžaci i Kolubara, koja je u subotu u derbiju začelja ostvarila važnu pobedu upravo nad Borčanima (1:0).

Tabela: Mačva 59, Zemun 54, Sloboda 53, Inđija 42, Radnički Pirot (-1) 39, Bežanija 38, Dinamo 37, Jagodina 35, Proleter Novi Sad 34, Budućnost Dobanovci 33, ČSK Pivara (-1) 31, Sinđelić 30, Kolubara 28, Odžaci 26, BSK 26, OFK Beograd 13.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.