Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 15:35

Sa koliko da vas počastim? Majkl Antonio izudarao Norič i poslao ga u Čempionšip (VIDEO)

Četiri gola napadača Vest Hema na Kerou roudu, Troj Dini režirao preokret Votforda možda i opstanka vredan

Jeste Temo Puki igrač za Premijer ligu, ima u ekipu Danijela Farkea još po kojeg fudbalera vrednog gledanja (primera radi, Toda Kantvela ili golmana Tima Krula), međutim, Norič nije tim za elitno društvo engleskog fudbala. Još kad je posle restarta postao kanta za napucavanje jasno je zašto je posle samo jedne sezone u najvišem ispao u niži >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rang. U Čempionšip ga je poslao Majkl Antonio, autor sva četiri gola u Vest Hemovoj rapsodiji na Kerou roudu (4:0), dovoljnoj da Čekićari bezbrižnije čekaju završna tri kola, sa dobrim izgledima da opstanu.

Tim iz Londona je demonstrirao silu tokom subotnjeg matinea i zahvaljujući snažnom špicu upisao prvu pobedu na stani još od decembarskog slavlja u Sautemptonu. Na taj način se odmakao od Bornmuta, te iako ima meč više od Trešnjica današnja partija daje mu za pravo da se nada očuvanju statusa. Poslednja slamka spasa, ako je uopšte postjala, izmigoljila se iz ruku Noriča, pre ovog susreta vezao 17 mečeva na domaćem terenu bez poraza od Vest Hema, a onda je pretrpeo debakl i – ispao.

A Majkl Antonio će dugo pamtiti meč na Kerou roudu. Pomerio je lične granice, nikad u karijeri nije bio ovako efikasan na jednom susretu i postao je prvi autor pokera pogodaka u Premijer ligi još od maja 2017. kad je Hari Kejn terorisao odbranu Lestera. U kakvo je društvo ušao 30-godišnji napadač pokazuje podatak lista poslednjih pet fudbalera koji su u eliti davali najmanje četiri gola na jednom meču: Mohamed Salah, Serhio Kun Aguero, Hari Kejn i Romelu Lukaku.

Veliki trijumf ostvario je sastav Dejvida Mojesa koji u narednom kolu dočekuje Votford i imaće priliku da suštinski osigura opstanak, mada mu to neće biti nimalo lako, jer je tim Najdžela Pirsonsa pokazao snažan karakter i preokretom protiv Njuksala (2:1) ostao bodovno poravnat sa Vest Hemom.

Junak trijumfa Stršljenova je Troj Dini. Još jedan špic kao od brega odvaljen sigurno je realizovao dva jedanaesterca, stigao tek do „kote osam“, ali njegovi golovi mogu da se ispostavlje ključnim u nameri da se sačuva status. Sad Votfordu preostaje da iz sve snage zapne na Olimpijskom stadionu, jer će posle gostovanja Vest Hemu imati daleko teži posao (sa Sitijem kući i Arsenalom na strani), mada će i Čekićari morati da se preznoje kad se okonča susret narednog kola (Mančester junajted u gostima, Aston Vila kod kuće).

S tim da su oba tima trenutno šest bodova ispred Bornmuta. Veliki je to kapital kako na fudbalskom, tako i psihološkom planu.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Subota

Norič – Vest Hem 0:4 (0:2)

/Antonio 11, 45+1, 54, 74/

Votford – Njukals 2:1 (0:1)

/Dini 52 pen, 80 pen – Gejl 23/

16.00: (1,25) Liverpul (6,50) Barnli (10,0)

18.30: (4,90) Šefild Junajted (3,60) Čelsi (1,75)

21.00: (8,00) Brajton (5,30) Mančester Siti (1,35)

Nedelja

13.00: (2,05) Vulverhempton (3,20) Everton (4,00)

15.15: (2,25) Aston Vila (3,20) Kristal Palas (3,35)

17.30: (2,75) Totenhem (3,05) Arsenal (2,75)

20.00: (4,90) Bornmut (3,60) Lester (1,75)

Ponedeljak

21.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Sautempton (9,00)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Votfordova stena, Troj Dini - Najjači kad je najpotrebnije! (foto)

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2020

Kapiten još jednom priskočio u spas...Mučio se Troj Dini ove sezone, mučio se i Votford...Sve do dolaska Najdžela Pirsona, delovalo je da će "Stršljenovi" u niži rang, ali je bivši trener Lestera, koji je poznat na Ostrvu kao spasilac od ispadanja, uspeo da preokrene situaciju...Slabo je delovao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.