Sa dva boda u drugu fazu

Izvor: Danas, 16.Jun.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa dva boda u drugu fazu

Beograd - Košarkašice Srbije doživele su ubedljiv poraz od Rusije sa 77:53 (18:17, 23:7, 19:16, 17:13) u poslednjem 4. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu pa će u narednu fazu preneti dva boda. Prema propozicijama takmičenja, izabranice Marine Maljković će drugu fazu igrati u novoformiranoj grupi E u koju idu tri prvoplasirane ekipe iz naše grupe, odnosno Rusija i Hrvatska, dok će im protivnice biti tri najbolja sastava brupe D što su Španija, Litvanija i Slovačka.

Reči >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << našeg stratega da igramo loše uprkos pobeda u uvodnim mečevima dobile su na težini u uvodnim trenucima meča kada su Ruskinje nametnule jak tempo i lako povele sa 7:0, ostavivši naš tim bez poena duže od četiri minuta. Međutim, finiš prve deonice pripao je Srbiji koja je došla u egal (18:17). Ispostavilo se da je to bio sam tračak nade jer su protvnice do poluvremena dodale gas, nametnule bržu igru koja im je u tranziciji donela lake poene, dok su naše devojke bile nemoćne, o čemu svedoči i ogromnih 41: 24 sa velikog odmora.

Drugo poluvreme bilo je rutina za Ruskinje koje su diktirale tempo, a sve što su izabranice Marine Maljković uradile je serija kojom su na kratko prišle na “minus 12” (47:35), ali su potom ponovo stale što su rivalke iskoristile da dupliraju prednost i bezbrižnije odu u drugu fazu.

Grupa C

4. kolo

Srbija - Rusija 53:77

Hrvatska - Velika Britanija 76:70

Tabela

1. Rusija 3-1

2. Srbija 3-1

3. Hrvatska 2-2

4. Letonija 2-2

5. Velika Britanija 0-4

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.