Sa Pinto, Ben, Tomane i Raća Petrović čekaju Vošu

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 11:21

Sa Pinto, Ben, Tomane i Raća Petrović čekaju Vošu

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak počinju put na evro sceni.

Rival je APOEL koji će biti domaćin (19.00) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Kiparski tim je tokom leta smenio trenera – umesto Vladana Milojevića na klupu je stigao još jedan bivši strateg Crvena zvezde Sa Pinto.

Podsećamo, srpski trener je propustio da odvede tim do 29. titule državnog prvaka iako je u regularnom delu sezone ekipa zauzela prvo mesto ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AEK-a i Arisa, kasnijeg šampiona.

U doigravanju, APOEL nije održao pobednički ritam, Aris je preuzeo vođstvo na tabeli i postao šampion. Milojević je, očekivano, platio ceh zbog takvog epiloga.

Upravo zbog razočaravajućeg finiša minule sezone, APOEL je rešen da novu krene snažno i uspešno, i to će svakako imati na umu fudbaleri srpskog predstavnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Konferencije.

Sa Pinto će u analizi protivnika imati jakog aduta u nekadašnjem igraču Partizana Radosavu Petroviću koji je pojačao Kiprane tokom aktuelnog prelaznog roka, a sasvim sigurno će mu u tom smislu važne savete dati i El Fardu Ben - jedan od najboljih stranaca koji je igrao za Crvenu zvezdu.

Za kiparski tim igra još jedan bivši napadač beogradskih crveno-belih, Tomane.

Portugalci su inače tradicionalno najbrojniji legionari u najtrofejnijem kiparskom klubu, doduše sada su tu samo trojica - Sa Pinto, Tomane i Rafael Moreira.

Trenutno, čak 21 stranac nalazi se na platnom spisku APOEL- a.

Vojvodina u ovaj meč, jasno, zbog svega sa čime raspolažu Kiprani, ulazi kao autsajder.

Ipak, predaja kao reč ne postoji u vokabularu trenera Radosava Bataka i njegovih učenika.

"Prethodnih nedelju dana dosta smo govorili o našem protivniku i svima je jasno da igramo protiv kvalitetne ekipe koja ima veliko iskustvo u kvalifikacijama u evropskim takmičenjima, u grupnoj fazi, čak i Lige šampiona, i koja ima tri, četiri puta veći budžet od nas", podsetio je Batak ko stoji preko puta kao prvi evropski izazov ove sezone.

U pripremnom periodu "Lale" su odigrale šest utakmica, pet u Sloveniji gde su čak četiri puta rezmizirale, i jednom pobedile, a u generalnoj proveri, u Novom Sadu, odigrale su nerešeno su i sa banjalučkim Borcem.

Baš u danima pred meč sa APOEL-om Vojvodina je ostala bez najjačeg aduta, Uroša Kabića, koji je prešao u redove rivala iz Superlige, Crvene zvezde.

Ekipu je ovog leta napustio još jedan bitan šraf Veljko Simić (Omonija).

Iz kluba je otišao i Nemanja Nikolić koji je pojačao Partizan.

I to će biti ozbiljan hendikep za Novosađane mada im ni vremenski uslovi koji u ovo doba vladaju na Kipru neće ići na ruku - u vreme odigravanja meča očekuje se temperatura od 32 stepena.

Volja i želja su, ipak, dovoljno jaki kod "Lala", fokusirani su i spremni da, uprkos svemu, zablistaju.

"Spremali smo se dugo za ovaj meč više od mesec dana, imali smo dovoljno vremena da analiziramo i skautiramo ekipu APOEL-a. Svesni smo da se radi o kvalitetnoj ekipi koja poseduje izuzetne individualce. Poštujemo našeg rivala, ali mi s nestrpljenjem očekujemo ovaj meč i želimo da se pokažemo u što boljem svetlu. Sutra je prvo poluvreme, mi želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i da pred našim navijačima obezbedimo plasman u naredno kolo. Verujemo u to što radimo i verujemo da ćemo uspeti u tome", rekao je jedanod najvažnijih igrača Voše Nikola Čumić.

Ukoliko prođe Kiprane, Vojvodina će narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Vorskla Poltava (Ukrajina) – Dila Gori (Gruzija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.