Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 02:16

Sa Palmeirasom nema šale! Gabrijel Veron je čudo, festival evrogolova i atraktivnih poteza u Sao Paulu (VIDEO)

Ponizio je Verdao ekvadorski Delfin i sa ukupnih 8:1 plasirao se u četvrtfinale

Mnogi bi se povukli i čuvali dva gola prednosti iz prvog susreta osmine finala Kopa Libertadoresa, ali ne i Palmeiras. Svim raspoloživim snagama Verdao je krenuo silovito napred od samoga starta. Delfin Migela Zažua doživeo je debakl i na neslavan način završio je učešće u Kopa Libertadoresu – 5:0

Palmeiras je konstantno napadao i vršio presing. Gabrijel Veron je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po desnom krilu bio neprestana pretnja, a ništa manje nisu bilo opasni po levom boku igrači Palmeirasa preko Gustava Skarpe, dok je bio u igri. Tečno su tekli napadi Verdaa, maksimalno su izabranici Abela Pereire koristili prostor i ubacivali se iza leđa odbrane Delfina. Palmeiras je bio bolji, kvalitetniji, dominantniji i nadmoćniji od rivala.

Bio je ovo istorijsku dvomeč Palmeirasa i Delfina pošto se do sada nisu sastajali u Kopa Libertadoresu, a navijačima Palmeirasu ostaće urezan u sećanju jer su se njihovi miljenici igrali fudbala i plesali po terenu.

Abel Fereira odlučio da sačuva Ronija, strelca i dvostrukog asistenta sa utakmice odigrane u Ekvadoru.

Delfinu je nedostajalo kreativnosti u završnici. Nisu birali najbolja rešenja, a to se najviše ogledalo u izuzetno nepreciznim pasovima koji nisu upućivani pravovremeno. Pesak u satu je curio, a igrači ekvadorskog predstavnika su bili sve nervozniji. Prvi gol u mreži označio je početak kraja.

Verdao je upisao 11 pobeda u 13 utakmica, u naletu su od kada je kormilo kluba preuzeo Abel Pereira. Preporodio je Pereira Palmeiras, namenio drugačije uloge i u hodu vrlo uspešno sklapa kockice. Odlično gura Verdao na tri fronta. Pored prolaska u četvrtfinale Kopa Libertadoresa, Palmeiras se približio vodećim timovima u Brazileirau, zaostaju pet bodova za Atletiko Mineirom i dogurali su do polufinala Kupa.

Palmeiras je poveo u 29. minutu projektilom Patrika De Paule. Defanzivni vezista primio je loptu na oko 25 metara, nije mnogo razmišljao i nakon prvog kontakta lansirao je loptu pod prečku. Bio je to De Pauli prvi gol u Kopa Libertadoresu i prvi pogodak još od avgusta i okršaja sa Flamengom. Nisu golovi specijalnost De Pauli, ali kada ih daje, to uradi efektivno i sa stilom. Vezisti Palmeirasa stradala je zadnja loža i morao je da napusti igru još tokom prvog poluvremena.

Dubinska lopta iz poslednje linije Palmeirasa bila je savršena. Gabrijel Veron je sjajno istrčao napred, primirio loptu koji je poslao Danilo i lobovao Bangueru. Od početka meča Veron je bio najveća pretnja po odbranu gostiju i bilo je samo pitanje trenutka kada će se upisati na semaforu.

Uhvatio je Palmeiras odbranu i golmana Delfina na spavanju, za tri minuta postigao je dva gola i završio posao i otklonio sve dileme oko prolaska dalje. Vilijan je u 52. minutu bio hladnokrvni egzekutor. Barzilski predstavnik odlučio je da ponizi ekvadorski tim. Najmlađi igrač Palmeirasa koji je postizao golove u Kopa Libertadoresu, Seriji A i Kupu Brazila, Gabrijel Veron, uhvatio je poluvolej i sjajnim golom drugi put na meču zatresao mrežu Delfina. Tačku na "I" stavio je Danilo. Nagradio se golom asistent kod drugog pogotka Palmeirasa i krunisao dobru partiju. Dugo će odzvanjati "petarda" u ušima igrača Delfina.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

River Plejt - Atletiko Paranaense 1:0 (0:0) /prvi meč 1:1/

Santos - LDU Kito 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

Flamengo - Rasing 1:1 (0:0) **penalima 3:5 /prvi meč 1:1/

Nasional - Independijente del Valje 0:0 (0:0) /prvi meč 0:0/ u toku

Palmeiras - Delfin 5:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

Četvrtak

01.30: (3,30) Internasional (2,95) Boka Juniors (2,45)

01.30: (1,78) Horhe Vilsterman (3,60) Libertad (4,70) /prvi meč 1:3/

Petak

01.30: (1,30) Gremio (5,20) Guarani (11,0) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.