Sa Jelenom vodim Srbiju u elitu

Izvor: Blic, 22.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Jelenom vodim Srbiju u elitu

Još samo jedna pobeda i Svetska grupa! Fed kup reprezentacija Srbije stigla je na korak od plasmana u društvo najboljih, a da bi se tamo našle po prvi put u istoriji belog sporta u Srbiji, izabranice selektora Dejana Vraneša moraće da pobede selekciju Španije u Ljeidi (25, 26. april).

Iako će se Srbiji predstaviti bez svog drugog reketa Karle Suarez Navaro, Španija zaslužuje maksimalan respekt, posebno zbog činjenice da igra na domaćem terenu i na „domaćoj" podlozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šljaci.

- Najopasnije su Garigez i Navaro, koje najbolje partije, kao i svi španski igrači, pružaju baš na šljaci. Dobro poznaju naše reprezentativke, često igraju jedna protiv drugih, ali do sada su naše devojke imale mnogo više uspeha – rekao je selektor Srbije Dejan Vraneš.

Ana Ivanović smatra da brzi prelazak sa tvrdih na meke terene neće predstavljati veliki problem.

- Osećam da sam napravila dobru tranziciju na šljakaste terene. Ovo je uvek jedan od najtežih perioda u sezoni jer šljaka zahteva različitu vrstu kretanja na terenu. Volim izazove. Radila sam naporno, na specifičnim vežbama koje se odnose na specijalan trening za šljaku – smatra Ivanovićeva.

Ni činjenica da će prvi put u gostima igrati na tri pobede Anu ne opterećuje previše.

- Igranje u gostima u FED kupu je novo iskustvo za mene. U poslednjih nekoliko godina imali smo prilično intenzivna kvalifikaciona takmičenja u Bugarskoj i Mađarskoj, ali ovo je nova situacija jer pobednik postaje onaj ko je najbolji u pet mečeva. Biće veoma teško igrati protiv selekcije Španije u njihovoj zemlji, na njihovoj omiljenoj podlozi. Ubeđena sam da ćemo Jelena i ja pobediti u ovom susretu. Imamo dobre rezultate na šljaci i veoma smo

Svetska grupa

polufinale

Italija - Rusija

Češka - SAD

plej-of

Španija - Srbija

Francuska - Slovačka

Nemačka - Kina

Argentina - Ukrajina

Belgija - Kanada

Estonija - Izrael

Poljska - Japan

Australija - Švajcarska

motivisane da Srbiju odvedemo u Svetsku grupu A po prvi put u istoriji.

Šampionka Rolan Garosa svesna je da će posao biti težak, ali ne i nemoguć jer su renking i istorijat duela na strani Srbije.

- Reprezentativke Španije su veoma iskusne, a ja pamtim težak meč koji sam imala protiv Medine Garigez na Rolan Garosu pre dve godine. Duel je dugo trajao, a ja sam morala da budem strpljiva jer ona nije pravila mnogo grešaka. Radujem se sličnom izazovu koji me čeka sledeće nedelje – završila je Ivanovićeva.

Jedini dosadašnji duel Španije i Srbije (tada pod nazivom Jugoslavija) odigran je na madridskoj šljaci pre tačno 30 godina i posle velike drame pripao je našim teniserkama rezultatom 2:1. Špankinje su prošle godine takmičenje završile tek u finalu, dok su ove godine posle poraza od Češke po prvi put u istoriji u opasnosti da ispadnu iz Svetske grupe.

Povećan nagradni fond na Vimbldonu

Nagradni fond na ovogodišnjem Vimbldonu biće za 6,2 odsto veći nego prethodne sezone, saopštili su organizatori turnira.

Pobednici u muškom i ženskom singlu zaradiće po 850.000 funti (960.000 evra) što je za 13,3 odsto više nego što su prošle godine osvojili Rafael Nadal i Venus Vilijams, kojima je tada pripalo po 750.000 funti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.