Izvor: Blic, 08.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Božom idem u Prag!

Sa Božom idem u Prag!

Prvo mesto u ACB ligi posle 22. kola i liderska pozicija u grupi D Evrolige sa realnim šansama da završe na fajnal-foru učinak je košarkaša Barselone posle prvog dela sezone. Duško Ivanović, naš trener na klupi Katalonaca, pritisnuo je gas nakon gubitka Kupa kralja, sa željom da u preostala dva takmičenja (Evroliga i prvenstvo) osvoji bar jedan trofej.

- Jesmo na čelu tabele, ali nisam zadovoljan igrama, smatram da ovaj tim može mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolje, tempiramo formu za finiš, otuda i ambicije da u završnici stignemo do nekog od pehara - kaže Ivanović za 'Blic'.

Sreda i četvrtak donose polovinu takmičenja u top 16, a jedan od najboljih evropskih stručnjaka analizira četiri grupe i prognozira ko će se naći u četvrfinalu i na turniru četvorice najboljih u Pragu od 28. aprila do 1. maja u najjačem međunarodnom takmičenju.

Grupa D

- Domaći teren u ovoj grupi, gde je i moja Barselona, ne igra nikakvu ulogu. Prve dve pobede ostvarili smo u gostima, ali i dalje je sve otvoreno, mislim da će ovde odlučivati koš razlika. Interesantno da je Olimpijakos loše počeo, a da je sada bez poraza, dok je kod Unikahe obrnut slučaj, što govori o ujednačenosti ekipa. Sutra uveče imamo možda i presudnu utakmicu protiv Atinjana, u prvom delu smo igrali 1:1, međutim, oni su u međuvremenu dosta napredovali, opasni su Sofoklis Šortsijanitis, koji je bio MVP prošlog kola, i Amerikanac Tiserdni. Unikaha i Žalgiris su ipak bez šanse.

Grupa E

- Real ima veliku prednost u odnosu na ostale rivale, sigurno je će biti među prve dve, a jedino ko može da pomrsi račune Boži Maljkoviću da ne bude prvi u grupi jeste Makabi. Njihov međusobni duel u Madridu odlučiće putnika u osam najboljih. Ne verujem da Klimamio može da se umeša u njihov obračun, a pogotovu neće Ulker koji je još bez trijumfa. Grupa F

- CSKA ima šest poena prednosti u odnosu na Taukeramiku, pa će odlučiti revanš. Nadam se da moj bivši klub može da stigne minus Moskovljana. Lijetuvas i Bamberg su ipak autsajderi.

Grupa G

- Koliko Olimpijakos nije iznenađenje, toliko je Cibona sa dve pobede svakako senzacija Evrolige. Bili smo sa Zagrepčanima u grupi i tada nisu davali znake da se mogu uključiti u borbu za fajnal-for. I pored svega, vrlo teško će u četvrtfinale, pre će to Panatinaikos, koji bi se večerašnjim trijumfom protiv Efes Pilsena vratio u trku zajedno sa Benetonom. U najneizvesnijoj grupi najveće šanse dajem ekipi trenera Obradovića. Ko će na fajnal-for?

- Barselona, Real, Taukermika i Panatinaikos - pokušao je da prognozira Duško Ivanović. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.