Sa 16 je porušio Anrijeve rekorde, sa 17 daje tri komada po utakmici - Kilijan je špic koji ubija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Dec.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa 16 je porušio Anrijeve rekorde, sa 17 daje tri komada po utakmici - Kilijan je špic koji ubija (VIDEO)

Ako ga do sada niste zapazili, zapamtite ime ovog momka...

Kada napadač ima 17 godina i kada ga u isti kontekst sa Tjerijem Anrijem stavljaju zbog oborenih rekorda i golova koje redovno postiže, a ne samo zbog toga što je neko "procenio" da se radi o novom vunderkindu, novom Anriju, onda se po svoj prilici radi o budućem superstaru svetskog fudbala, ili bar vrhunskom golgeteru. E, takvog momka u svojim redovima ima Monako.

Ako do sada niste čuli za njega sada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobro pazite: Kilijan Mbape Lotan. Ovaj dečak je tokom prošle sezone postao najmlađi igrač u istoriji Monaka koji je zaigrao u Ligi 1, a nedugo posle debija postigao je i prvi gol. U oba slučaja srušio je rekorde pomenute legende Kneževa i Arsenala - Tjerija Anrija. Kilijan Mbape večeras je dobio šansu od prvog minuta u Liga kupu Francuske i samo je potvrdio da Monako ima pravo blago u svojim redovima. Momak poreklom iz Kameruna postigao je het-trik u trijumfu Žardimovog tima protiv Rena - 7:0. A kada neko ima samo 17 godina i postiže po tri gola na utakmicama onda se definitivno radi o ozbiljnom potencijalu.

I ovo nije samo bljesak. Mbape ove sezone dobija šansu često, doduše ne od početka, ulazi sa klupe, ali golove i te kako postiže. Sada se već može reći redovno - na 13 utakmica (522 minuta) dao je (sa ovim večerašnjim) šest golova i zabeležio pet asistencija.  

Kapa dole za Kilijana Mbapea Lotana. Dečkića od 17 leta.

Mbape je jeste večeras zasenio sve, ali moramo da pomenemo da je i drugi Monakov rezervni napadač, Brazilac Bošilja, pružio sjajnu partiju. On je postigao dva gola i jedan namestio. Pa, šta kažete, kakav tandem golgetera sedi na klupi Kneževa? Bošilji je inače tek 20 godina...

Preostale golove za Monako postigli su Korentin Žan, odnosno Kevin Kavare, koji je pogodio sopstvenu mrežu. Pomenimo i da je Leonardo Žardim večeras odmarao svoje glavne adute poput Radamela Falkaa i Bernarda Silve.

U preostalim mečevima manje više očekivani rezultati i poneko iznenađenje. Pari Sen Žermen je izbacio Lil rezultatom 3:1 (dva gola Moure i jedan Hesea, za goste pogodio Baša), Nansi je tukao Sent Etjen na strani (1:0), Bordo je izbacio Nicu (3:2), a dva susreta rešena su posle penala. Gengan je bio bolji od Liona (posle 2:2, 4:3), odnosno Mec od Tuluza. Na ovom poslednjem meču posle 1:1 u 90 minuta izveden je čak 21 jedanaesterac. Domaći su slavili sa 11:10...

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.