SVI GOVORE LEPO O ŠUMAHERU: Brazilac uradio suprotno i ispričao kakav je Nemac bio prema njemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023, 12:17

SVI GOVORE LEPO O ŠUMAHERU: Brazilac uradio suprotno i ispričao kakav je Nemac bio prema njemu

Tvrdi da ga Mihael nikada nije podržao.

Čuveni brazilski vozač Rubens Barikelo nikada u karijeri nije osvojio šampionsku titulu u Formuli 1, a ostao je upamćen iz vremena dok je vozio za Ferari zajedno sa Mihaelom Šumaherom.

Prvi put posle dosta godina, Barikelo je govorio o svom odnosu sa legendarnim Nemcem. I to vrlo otvoreno, jer se nije libio da kaže sve šta je bilo, a ne kao većina, da samo izdvaja lepe stvari o Šumaheru.

- Nema tu nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dileme, bio je bolji od mene, ali je tim samo pravio sastanke sa njim. Što se tiče timskih naredbi, u mom ugovoru ništa nije pisalo o tome, ali sam ja prihvatao mnoge stvari uprkos svemu... - kazao je Brazilac u jednom podkastu i nastavio:

- Kako je bilo biti uvek u senci velikog Šumahera i neretko trpeti "udarce ispod stola" zbog toga? "Ja sam uvek trudio da stičem prijatelje i da imam dobar odnos sa baš svim svojim kolegama. Mihael, sa druge strane, mene nikada nije podržao. Nikada nije došao do mene da mi ponudi pomoć, tako da je ja nisam ni tražio - naveo je Barikelo i rekao je da su i u Ferariju jasno držali jedino stranu nemačkog  vozača.

- Mnogo puta bismo završili sastanak i onda bi oni održali poseban samo za Mihaela. Na kraju, bilo je apsolutno jasno da je tim bio tu samo za njega - poručio je Barikelo i zatim se pozabavio svojim ugovoru u Ferariju:

- U mom ugovoru ništa nije pisalo o zabrani trkanja sa Mihaelom Šumaherom. Ipak, za sopstveno dobro, ja sam prihvatao neke nerečene stvari. Neke sam i odbijao, ali je bilo trenutaka kada ih prihvatim jer sam video da tim raste i da će posle šest godina doći i moje vreme. Ipak, Mihael je bio sa njima od 1996. godine i imao je četiri godine više iskustva, dok je i šefu tima Žanu Todu bio kao sin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.