SVET RAZNEO EVROPU: Mekinro i momci osvojili Lejver kup!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2023, 09:01

SVET RAZNEO EVROPU: Mekinro i momci osvojili Lejver kup!

Drugi put uzastopno...

Tim sveta odbranio je titulu u Lejver kupu, pošto je pobedio Tim Evrope sa 13:2. Turnir, koji je ove godine odigran u Vankuveru, u potpunosti je pripao ekipi koju je sa klupe predvodio Džon Mekinro.

Sistem je bio takav da je pojedinačna pobeda prvog dana takmičenja vredela jedan, drugog dva, a trećeg dana tri poena.

Svet je krenuo furiozno, pošto je Ben Šelton pobedio Artura Fisa, Fransisko Serundolo je bio bolji od Alehandra Davidoviča >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fokine, Feliks Ože-Aljasim je savladao Gaela Monfisa, dok je američki duo Tomi Pol/Frensis Tijafo pobedio Artura Fisa i Andreja Rubljova.

Evropa se u subotu "upisala" trijumfom Kaspera Ruda nad Tomijem Polom, međutim, Tejlor Fric je bio bolji od Andreja Rubljova, a Frensis Tijafo od Huberta Hurkača.

Na kraju, u nedelju, Timu sveta je bila dovoljna pobeda Bena Šeltona i Frensisa Tijafoa nad Hubertom Hurkačom i Andrejom Rubljovom za konačni trijumf.

Two in a row for Team World, Laver Cup 2023 Champions. 🏆 pic.twitter.com/eKF9U6HxD0

— Laver Cup (@LaverCup) September 24, 2023

Podsetimo, Evropa je slavila 2017, 2018, 2019, 2021. godine, da bi ostatak sveta uspeo da veže dva trijumfa.

Naredno izdanje na programu je 2024. godine u Berlinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.