ŠVEĐANI PRIŽELJKUJU: Zlatan Ibrahimović će igrati protiv Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 20:57

ŠVEĐANI PRIŽELJKUJU: Zlatan Ibrahimović će igrati protiv Srbije!

Bio bi to svečani oproštaj...

Za vreme reprezentativne karijere, koja je trajala duže od dve decenije, Zlatan Ibrahimović je postao najuticajniji fudbaler Švedske. Dao je najviše golova, a od ta 62 jedan Srbiji. Možda će imati priliku da uveća saldo baš protiv naše selekcije, u kontrolnoj utakmici u junu mesecu.

Biće to u sklopu priprema tima Dragana Stojkovića za predstojeće Prvenstvo Evrope u Nemačkoj, pošto je već zakazan prijateljski duel Vikinga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Orlova u junu (prethodno i provera sa Austrijom). I na njemju bi mogao da se pojavi čuveni Ibra. Poslednji put obukao je dres reprezentacije u martu prošle godine, u sklopu kvalifikacija za EURO, kad je preko puta bila Švedska, u međuvremenu su ga povrede naterale da objavi kraj karijere, međutim, tinja nada da bi mogao još jedno, poslednji put, da bude u žutom.

Bar tako priželjkuju Šveđani.

- Posle Rusije i Kipra, očekuju nas mečevi sa Austrijom i Švedskom, a za nas je velika čast što Šveđani razmišljaju o tome da se jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala, Zlatan Ibrahimović, baš protiv naše reprezentacije oprosti od dresa državnog tima - pojasnio je Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije za vreme intervjua u emisiji Jutro na TV Prva.

Osim toga, Nedimović je nagovestio da bi u narednom izdanju Lige nacija, koje će biti na programu tokom jesen, Srbija jednu od tri utakmice na domaćem terenu mogla da odigra u unutrašnjosti. Samo se zna da to neće biti premijerni duel, već onaj sa Danskom ili Švajcarskom. A možda i oba.

- Startujemo protiv Španije i to je definitivno najveći izazov za naše igrače. Sigurno je da ćemo tu utakmicu igrati u Beogradu, ali je ideja da bar jednog rivala u Ligi nacija ugostimo i na jednom od tri nova stadiona. Ostaje da se vidi hoće li to biti Loznica, Leskovac ili Zaječar. Moramo da gradimo i promovišemo kult reprezentacije i van Beograda, država je zato i gradila stadione da bi ljubitelji fudbala iz unutrašnjosti imali priliku da bodre svoje ljubimce. Ovo je definitivno godina fudbala - dodao je Nedimović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.