SVAKOG SATA ZARAĐUJE SKORO 4 HILJADE EVRA: Od danas je najplaćeniji hrvatski sportista i više ni Bogdanoviću ne gleda u leđa

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 18:04

SVAKOG SATA ZARAĐUJE SKORO 4 HILJADE EVRA: Od danas je najplaćeniji hrvatski sportista i više ni Bogdanoviću ne gleda u leđa

Samo Arapi mogu toliko da plate.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (30) i zvanično je postao novi igrač saudijskog Al-Nasra.

Brozović je dogovorio trogodišnji ugovor s Al Nasrom za bonus i platu od 100 miliona evra. Nakon što je prvobitno Inter tražio 23 miliona eura odštete za vezistu "vatrenih", Saudijci su privremeno ugrozili dogovor jer su smanjili predlog na 18 miliona, no to su Italijani ipak prihvatili.

- Svi su ga hteli, ali on je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hteo samo nas - napisao je saudijski klub u objavi u kojoj je predstavio Brozovića kao svog novog člana.

Brozović je postao saigrač Kristijana Ronalda (37) otprilike bi trebalo da zarađuje 30 miliona evra po godini, a potpisao je ugovor na tri sezone. Dakle, čeka ga bogatstvo od 100 miliona evra nakon što mu prođe ugovor.

Inter je za svog ponajboljeg igrača dobio 18 miliona evra, ali ubedljivo najveći pobednik u ovom poslu ispao je hrvatski reprezentativac.

Istina, na vrhuncu karijere praktično se oprostio od vrhunskog fudbala odlaskom u ligu koja je eksplodirala poslednjih mjeseci dolascima brojnih igrača iz Evrope, ali koja je i dalje nekoliko nivoa ispod u odnosu na evropski fudbal.

U Milanu je, prema poslednjem ugovoru, zarađivao 11,1 miliona evra bruto, šest neto, dok je na vrhu među Hrvatima bio Luka Modrić s 20 miliona evra bruto. Sad će zarađivati 90.410 evra na dan, 3767 evra na sat, 62,79 evra po minutu ili 1,05 evra po sekundi.

 Ne samo da je postao najplaćeniji hrvatski fudbaler, nego ubedljivo i sportista. Prestigao je Bojana Bogdanovića, koji je dugo držao čelnu poziciju.

Za milanski klub je odigrao 330 utakmica, postigao 31 gol uz 43 asistencije, a sad odlazi na novu destinaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.