SVAKI POEN TOKOM KUPA KORAĆA VREDEO VIŠE – FONDACIJA MOZZART DONIRA 1.330.000 DOMU „HRISTINA MARKIŠIĆ“ IZ ALEKSINCA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 14:52

SVAKI POEN TOKOM KUPA KORAĆA VREDEO VIŠE – FONDACIJA MOZZART DONIRA 1.330.000 DOMU „HRISTINA MARKIŠIĆ“ IZ ALEKSINCA

Direktorka ove ustanove Jasmina Nikolić prisustvovala je finalu između „večitih rivala“, a po završetku meča joj je uručen ček sa tačnim iznosom donacije

Tresle su se mrežice u „Čairu“ tokom četiri dana borbe za „Žućkovu levicu“, a Fondacija Mozzart je za svaki poen donirala 1.000 dinara. Crvena zvezda je podigla prestižni trofej, ali su svi učesnici Mozzart Kupa Koraća, kao i građani Niša, odneli pobedu u okviru velike humanitarne akcije „Svaki poen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vredi više“. Postignuto je ukupno 1.330 poena, a fond od 1.330.000 dinara usmeren je Domu za decu i mlade „Hristina Markišić“ iz Aleksinca.

. Veliki doprinos od 237.000 dinara dale su i Nišlije, koje su učestvovale u humanitarnom šutiranju na koš na Trgu kralja Milana.

Ovo je zaista bila divna akcija u organizaciji Fondacije Mozzart. Neizmerno nam je drago što postoje ljudi koji imaju dobru volju i znaju da prepoznaju potrebe dece sa smetnjama u razvoju, pored nas koji o njima brinemo 24 sata. Veliko hvala u ime zaposlenih i sve dece iz ove ustanove“, naglasila je Jasmina Nikolić.

Tradicionalni slogan „Svaki poen vredi više“ letos je dao krila „orlovima“ na putu do svetskog srebra, a sada su košarkaši Partizana, Crvene zvezde, Mege, čačanskog Borca, FMP-a, Vojvodine, Čačka 94 i Hercegovca iz Gajdobre bili ujedinjeni u ovoj misiji.

Tokom Mundobasketa je na isti način prikupljeno skoro dva miliona dinara za razvoj školskog sporta, a srpski reprezentativci Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Boriša Simanić uručili su donacije osnovnim školama koje su pohađali – u Čačku, Zrenjaninu i Bratuncu.

Podsetimo, u godini kada je KSS obeležavao sto godina košarke u Srbiji, Fondacija Mozzart završila je akciju „Sto terena za jednu igru“ i dobila od Saveza priznanje za popularizaciju i razvoj igre pod obručima na ovim prostorima

INKUBATOR STIGAO U KLINIČKI CENTAR NIŠ

Osim u Aleksinac, tokom Mozzart kupa Radivoja Koraća velika donacija stigla je i u Niš. U pitanju je zajednička akcija KK Partizan, Udruženja “Mali div” i Fondacije Mozzart iz “ljubičastog novembra”. Crno-beli su uoči svetskog dana prevremeno rođenih beba, u specijalnim crno-ljubičastim dresovima igrali za najmlađe borce sa juga zemlje. Na ovom posebnom susretu u „Areni”, Fondacija Mozzart je nagrađivala svaki poen i skok košarkaša Partizana.

U ukupnom skoru prikupljeno je 1.520.000 dinara za nabavku inkubatora koji je baš tokom nacionalnog kupa stigao na adresu Univerzitetskog kliničkog centra Niš, a uručenju je prisustvovao centar Partizana Bruno Kaboklo:

A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzartfondacija)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŠUTERSKA RAPSODIJA U „ČAIRU“ – FONDACIJA MOZZART DONIRA 1.330.000 DOMU „HRISTINA MARKIŠIĆ“ IZ ALEKSINCA Svaki poen tokom Mozzart Kupa Radivoja Koraća vredeo 1.000 dinara, a ček je po završetku finala uručen direktorki ove ustanove Jasmin

Izvor: Blic, 18.Feb.2024

Tresle su se mrežice u „Čairu“ tokom četiri dana borbe za „Žućkovu levicu“, a Fondacija Mozzart je za svaki poen donirala 1.000 dinara. Crvena zvezda je podigla prestižni trofej, ali su svi učesnici Mozzart Kupa Koraća, kao i građani Niša, odneli pobedu u okviru velike humanitarne akcije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.