ŠVAJCARCI SE ŽALE ZBOG SRBIJE: UEFA mora da reaguje - Zbog te posebne istorije, očekivali smo više...

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 23:10

ŠVAJCARCI SE ŽALE ZBOG SRBIJE: UEFA mora da reaguje - "Zbog te posebne istorije, očekivali smo više..."

Ne žele u Beograd...

Čelnici Fudbalskog saveza Švajcarske javno su se žalili zbog odluke UEFA da duel protiv Belorusije u skolpu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraju u Srbiji.

Naime, duel koji je planiran za 25. mart igraće se u Novom Sadu, koji je jedan od gradova na kojima će Belorusi igrati usled nemogućnosti da, zbog situacije sa Rusojom, nastupaju kod kuće.

UEFA je Srbiju izabrala kao neutralno mesto, a Švajcarci se pitaju kako naša zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << može da bude neutralna kada nije uvela sankcije Rusiji. Takođe, napominju situaciju sa Đerdanom Šaćirijem i Granitom Džakom.

- Naš glas se nije čuo. Posle emotivno nabijenih duela sa Srbijom na SP 2018. i SP 2022. godine, FS Švajcarske je očekivao više od UEFA. Zbog te posebne istorije sa Srbijom, iznenađeni smo odlukom u koju naš savez nije uključen - rekao je portparol Sajdžija Adrijan Arnold za "Blik."

Takođe, ovaj listi navodi da se Švajcarska neće žaliti i da će prihvatiti da igra u Novom Sadu, te otkrivaju odgovor koji su dobili iz UEFA i koji kaže da Švajcarci ne drže nijednu stranu u sukobu između Srbije i tzv.Kosova i da ne žele da vrše nikakve promene zasnovane na migracijskoj pozadini pojedinih igrača.

Takođe, dodaje se da su čelnici FS Švajcarske već boravili u Novom Sadu i da nisu oduševljeni terenom, te da će poslednji trening pred utakmicu odraditi u domovini.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Milošević, devojka Luke Jovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.