SUROVI PREOKRET: Srbija vodila 2:0 protiv Italije, ali nije osvojila ni bod! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Sep.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUROVI PREOKRET: Srbija vodila 2:0 protiv Italije, ali nije osvojila ni bod! (VIDEO)

Iako smo imali prednost od 2:0, naša selekcija je poražena od Italije rezultatom 3:2*U utorak nas očekuje odlučujući duel protiv Severne Irske u Portdaunu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Peskari od selekcije Italije rezultatom 3:2 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj naredne godine. Iako je naš tim imao prednost od dva pogotka nakon samo 13. minuta utakmice, “azuri” su u preostalom delu meča bili mnogo bolja ekipa i na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zasluženo slavili.

Oba pogotka za naš tim postigao je Aleksandar Pešić, dok je dva gola za Italiju postigao Andrea Beloti, a odlučujući pogodak delo je Domenika Beradija. Naš tim u utorak očekuje utakmica sa Severnom Irskom u Portdaunu, gde nam je neophodna pobeda kako bi išli u razigravanje, ali ćemo zavisiti i od drugih rezultata, s obzirom da u baraž idu sve prvoplasirane ekpe i četiri najbolje drugoplasirane.

Foto: fss.rs

Italija: Bardi, Zapakosta, Biragi, Bjanketi, Antei, Sturaro, Batoćio, Krišeti, Berardi (od 86. Berardi), Beloti, Longo (od 65. Bernardeski)

Srbija: Dmitrović, Ćosić, Pantić, Petrović, Veljković, Kovačević (od 77. Čavrić), Čaušić, Kostić, Brašanac (od 19. Milinković-Savić), Pešić, Đurđević (od 59. Živković)

Stadion: Adrijatiko

Gledalaca: 7.000

Sudija: Serdar Gouzubujuk

Strelci: Pešić 8, 13, Beloti 24, 45+3p, Berardi 75

Foto: fss.rs

Naša selekcija je fenomenalno počela utakmicu. Od samog starta smo krenuli ofanzivno i vrlo brzo smo stigli do dva gola prednost. Najpre je Aleksandar Pešić u 8. minutu doneo prednost Srbiji, kada je sjajno prošao do desnoj strani, probao da uposli Brašanca, ali se lopta odbila do njega, a on uspeo da prebaci Bardija.

Samo pet minuta kasnije, isti igrač je duplirao prednost Srbije posle odličnog kornera Filipa Kostića. Ali nakon ubedljivog vođstva, naša selekcija se povukla i prepustila Italiji igru, koja je do poluvremena stigla do izjednačenja.

Igrao se 24. minut, kada se posle slobodnog udarca sa 16 metara, koji je izveo Biragi, lopta od živog zida odbila do Belotija, koji je uspeo da savlada Dmitrovića.

Fudbaler Palerma je postigao i drugi pogodak za Italiju. U nadoknadi prvog dela igre, kapiten našeg tima Uroš Ćosić je oborio Belotija u kaznenom prostoru, sudija Gouzubujuk pokazao na belu tačku, a centarfor “azura” bio siguran egzekutor.

Naši momci su i nastavak igre krenuli ofanzivno, ali nije bilo prave prilike, za razliku od Italijana koji su preko Longa mogli do vođstva, ali je italijanski napadač dva puta šutirao pored gola, da bi Berardi zatim pogodio stativu. Ipak, sreća nije pratila naš tim do kraja utakmice.

Igrao se 75. minut kada je Berardi bio koban po Dmitrovića. Italijanski centarfor je lako prevario Petrovića i sa nekih 18 metara pogodio mrežu našeg tima. Do kraja utakmice, naš tim je pokušao da stigne makar do boda, ali bezuspešno.

Grupa 9:

Kipar – Belgija 0:6

Italija – Srbija 3:2

(Beloti 24, 45+3p, Berardi 75 – Pešić 8, 13)

Tabela: Belgija 16, Italija 15 (-1), Srbija 13 (-1),, Kipar 6 (-1), Severna Irska 3 (-1)

(M.Raković)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.