SUPERBOUL: Baltimor drugi put šampion, pola sata bez struje na stadionu (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Feb.2013, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPERBOUL: Baltimor drugi put šampion, pola sata bez struje na stadionu (FOTO, VIDEO)

Baltimor Rejvensi osvojili su drugi šampionski trofej u istoriji pošto su u Nju Orleansu, u 47. finalu američkog fudbala, Superboulu, pobedili San Francisko Fortinajnerse sa 34:31.
Na početku drugog poluvremena meč je prekinut na 34 minuta zbog nestanka struje. Do tada su Rejvensi potpuno dominirali, vodili sa 28:6 i činilo se da će lako ostvariti pobedu.
Međutim, posle pauze, San Francisko se primakao na 31:29 i u nekoliko navrata imao priliku da potpuno preokrene rezultat, ali joj mu nije uspelo.
Poslednju priliku imao je Ted Džin mlađi, ali su ga igrači Baltimora sprečili da poentira.
Kvoterbek Rejvensa, Džo Flako proglašen je za najkorisnijeg igrača, MVP–ja. On je imao tri dodavanja za „tačdaun”.
Takođe, utakmicu je obeležio i prvi duel dva brata trenera u istoriji Superboula, Džona i Džima Harboa. Na kraju je slavio stariji brat Džon.
Da li je moglo biti drugačije? Nikada nije lepa borba. Nikada nije savršeno. Ali, to smo mi. To smo bili mi – rekao je posle utakmice Džon Harbo.
Upitan o duelu sa bratom, stariji Harbo je rekao:
Teško je. Mislio sam da će biti lakše. Sve ovo je bolno.
Rejvensi su se pre 17 godina iz Klivlenda preselili u Baltimor,a 2001. godine su prvi put osvojili Superboul, kada je MVP bio Rej Luis.
On u ovom finalu nije imao zapaženiju ulogu, ali je bio u centru pažnje, pošto mu je to bio poslednji meč u 17–godišnjoj karijeri.
Nema boljeg načina, da kao šampion završim karijeru. Baltimor! Baltimor! Vraćamo se kući. Uspeli smo! – vikao je Luis posle utakmice.
Pre početka meča himnu je otpevala Ališa Kiz, a Dženifer Hadson je sa još 26 dece iz osnovne škole „Sendi Huk“ otpevala pesmu „Divna Amerika”, u znak sećanja na poginule u pucnjavi koja se u toj školi dogodila u decembru.
Na poluvremenu meča nastupila je i Bijonse.
Američka televizija „Si–Bi–Es“ naplatila je u proseku četiri miliona dolara po reklami. One su prikazivane tokom utakmice i trajale su po 30 sekundi, što ih čini najskupljim reklamama u istoriji Superboula.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baltimor Rejvensi osvojili Superboul

Izvor: Beta, 04.Feb.2013

BEOGRAD, 4. februara 2013. (Beta) - Baltimor Rejvensi osvojili su drugi šampionski trofej u istoriji pošto su u Nju Orleansu u noći izmedju nedelje i ponedeljka, u 47. finalu američkog fudbala - Superboula pobedil.

Nastavak na Beta...

Rejvensima spektakl

Izvor: Akter, 04.Feb.2013

Baltimor Rejvensi osvojili su drugi šampionski trofej u istoriji pošto su u 47. finalu američkog fudbala - Superboulu pobedili San Francisko Fortinajnerse sa 34:31

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.