SUDIJA JEDNOM IGRAČU DAO TRI ŽUTA KARTONA!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDIJA JEDNOM IGRAČU DAO TRI ŽUTA KARTONA!

Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić jedini je fudbaler koji je na nekoj utakmici Svetskog prvenstva dobio čak tri žuta kartona!

To se dogodilo na poslednjem Mundijalu u Nemačkoj kad je engleski arbitar Grejam Pol na susretu protiv Australije igraču „kockastih“ javno opomene pokazao u 61, 89. i 90. minutu. Tek nakon što mu je u nadoknadi vremena dodelio treći žuti karton, Englez je shvatio svoju grešku i Šimunića konačno izbacio iz igre. Meč je završen nerešenim rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2:2 i „kenguri“ su se svakako plasirali u nastavak takmičenja, a da je rezultat kojim slučajem bio drugačiji, došlo bi do velikog skandala.

Zvanični sajt FIFA, kao i svi ostali portali koji su uživo pratili meč, istakli su kako je Hrvatska meč završila sa deset igrača, nakon Šimunićevog isključenja u 89. minutu, ali milionska armija navijača videla je da to nije bilo tako. Engleski mediji, poznati kao veoma oštri, nesretnom Polu posvetili su mnogo medijskog prostora. Objavljivane su pesme o njemu, fotomontaže sa magarećom glavom, a duhoviti novinari tabloida San smislili su i vic na njegov račun: „Kakva je razlika između Grejama Pola i baterije? Baterija ima pozitivnu stranu.“

Grejam Pol se nakon ove bruke povukao na godinu dana iz fudbala, a poslednji meč koji je sudio bio je kvalifikacioni susret za odlazak na Evropsko prvenstvo 2008. godine između Belgije i Finske. Ovaj gaf engleskog arbitra našao se na listi deset najvećih sudijskih grešaka na Mundijalima, preciznije zauzeo je šestu poziciju. Na prvom mestu se, naravno, nalazi glupost Alija Benakera, koji je u četvrtfinalu SP u Engleskoj priznao Maradoni gol koji je postigao rukom i tako omogućio Argentincima da kasnije osvoje svetsku titulu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.