SUD ODLUČIO O SUDBINI Alžirca: Atal dobio osam meseci zbog Izraela i Gaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 12:43

SUD ODLUČIO O SUDBINI Alžirca: Atal dobio osam meseci zbog Izraela i Gaze

Moraće da plati i 45.000 evra.

Francuski sud osudio je alžirskog fudbalera Jusefa Atala na uslovnu kaznu od osam mesci zatvora zbog izazivanja verske mržnje  u bojavi na društvenim mrežama u vezi sukoba u Izraelu i Gazi.Sud u Nici naveo je da Atal mora da plati i 45.000 evra kazne jer je na svom Instagram nalogu objavio antisemitski video, prenosi BBC. Nica je do daljnjeg suspendovala Atala koji je izabran u reprezentaciju Alžira za predstojeći Kup afričih nacija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Alžirac u oktobru podelio na društvenim mrežama, a ubrzo i obrisao video koji poziva na ''crni dan za Jevreje''. Atal se odmah izvinio i osudio nasilje u svetu. Tokom suđenja Atal je rekao da nije odgledao ceo video koji traje 35 sekundi i da je želeo da pošalje "poruku mira", ali njegova izjava nije ubedila tužilaštvo.

 - Deljenje video snimka znači učestvovati u njegovoj poruci i davati mu vidljivost. U ovih 35 sekundi ni u jednom trenutku nema govora o miru - rekla je tužilac Magi Čoutija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.