STVAR NA KOJU MORAMO DA SE NAVIKAVAMO: Srbija užasnom poslednjom četvrtinom eliminisana sa Svetskog kupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 08:42

STVAR NA KOJU MORAMO DA SE NAVIKAVAMO: Srbija užasnom poslednjom četvrtinom eliminisana sa Svetskog kupa

Sledi borba za plasman od petog do osmog mesta.

Vaterpolo reprezentacija Srbije eliminisana je u četvrtfinalu Svetskog kupa u Los Anđelesu, od naše selekcije je bio bolji, domaćin, SAD 9:10 (5:3, 1:0, 3:3, 0:4).

Srbija je vodila 6:3 posle dve četvrtine. Golovima Rašovića i Radulovića u poslednjem minutu trećeg dela poništena je nešto bolja igra Amerikanaca u ovom periodu i poslednji deo je dočekan sa 9:6. Poslednjih osam minuta bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se nisu ni desili za Delfine.

Naš tim kao da se uplašio pobede, smirenost je odavno nestala. Da sve bude gore u druge dve četvrtine Srbija je samo jednom imala igrača više. Tada je kod 9:8 Stevanović zatražio tajm aut. Napad je bio slab, lopta loše dodana a u kontri je sastav Dejana Udovičića izjednačio tri minuta pre kraja. Drašovićev pokušaj nije bio uspešan, na drugoj strani je Daub postavio konačan rezultat. Pokušao je Strahinja Rašović, blok ili stativa, tek lopta nije bila u mreži. Još jednom je Srbija pokušala 14 sekundi pre kraja sa napadom ali je junak utakmice golman Vajnberg osvojio loptu i pobedu.

Srbija je imala šut 32-9, Rašović 10-4, Radulović 5-1, Mitrović na golu sedam od 17, ekipa je imala osam asistencija,12 oduzetih lopti, sedam blokova.

Na drugoj strani Amerikanci šut 29-10, Vajnber odličan 15 od 24 uz dve asistencije za kontru i četiri odizete lopte. Irving je šutirao 6-3, Boven 5-1, ekipa osam asistencija i samo jedan blok uz šest oduzetih lopti.

Srbija će igrati razigravanje od petog do osmog mesta, a protivnik u ponoć će biti Rumunija.

U polufinalu sastaju se: SAD – Italija, Mađarska – Španija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.