STOJKOVIĆ: Očekujem agresivne Slovence onoliko koliko im mi budemo dozvolili

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2022, 20:03

STOJKOVIĆ: Očekujem agresivne Slovence onoliko koliko im mi budemo dozvolili

Meč se igra sutra od 20.45 u Ljubljani.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 gostuje u Ljubljani protiv selekcije Slovenije u četvrtom kolu Lige nacija Grupe B. Orlovi posle tri utakmice imaju šest osvojenih bodova, posle dve uzastopne pobede protiv Slovenije u Beogradu i Švedske u Solni i trenutno su drugi u grupi, dok su Slovenci na poslednjem mestu sa jednim bodom, osvojenim u prethodnom kolu protiv Norveške. Selektor Srbije Dragan Stojković smatra da će se njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << igrači pitati za ishod predstojećeg meča.

 - Vezali smo dva dobra rezultata, garnirana dobrom igrom. Uvek smo bili optimisti, verovali u sebe, da dobra igra na najbolji način biva i nagrađena. Ne razmišljamo šta će biti, niti kombinujemo kako do prvog mesta. Utakmica sa Slovenijom u prvom je planu i radujem se još jednom susretu sa Ljubljanom. Imamo mnogo razloga za optimizam - rekao je Stojković. - Fokusirani smo na naš stil igre, poštujući protivnike i njihov integritet. Najbitnije je šta i kako Srbija radi. Ne želim da moje misli lete i budu usmerene ka drugom timu. Zato smo okrenuti isključivo nama. Različiti smo svi u grupi i iluzorno je da se bavimo drugima. Srbija je na prvom mestu.

Srbija je sa 4:1 savladala Sloveniju 5. juna u Beogradu na stadionu ''Rajko Mitić'', ali selektor Orlova očekuje drugačiju utakmicu u Ljubljani.

 - Očekujem Slovence agresivne koliko budemo mi dozvolili. Nema osvete, ali postoji velika želja za revanšom. Odnosi se i to na naše domaćine, pogotovo posle poraza u Beogradu. Spremamo se za utakmicu maksimalno profesionalno, znamo da su Blažić i Stojanović aut, da se Zajc vraća, pretpostavljamo protivnika sa četvoricom pozadi. Nema šetanja, agresivnost mora da bude maksimalna, takve stvari podrazumeva moderan fudbal - poručio je selektor Srbije.

Slovenci očekuju pun stadion i više od 10,000 ljudi na tribinama Stožica, a Stojković se obradovao povratku u Ljubljanu, gde je kao fudbaler znao da pokaže svoje umeće.

 - Lep grad, sjajni ljudi. Zabrinjava me Bežigrad, monumentalni spomenik Ljubljane… Lepo je imati takvo mesto, barem za decu. Vidim da je zapušten, korov, ceo ambijent ostavlja setu u mojoj duši. Sve ostalo je perfektno. Svaka čast na novom stadionu, uvek je lepo kad vidim novi objekat, za razliku od nas. Ko zna koliko ćemo dugo cekati. Uvek je lepo bilo igrati pod Bežigradom. Podseća me na ona vremena. Sećam se utakmica sa Radničkim i Crvenom zvezdom, uvek je stadion bio pun. Zgrada na stadionu, poseban ambijent, sve nas je to činilo srećnim. Čuvajte Bežigrad - zaključio je Stojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA NJIH NEĆE MOĆI DA RAČUNA! Piksi bez dvojca na Sloveniju

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2022

Objasnio razloge...Fudbalska reprezentacija Srbije će se u nedelju u Ljubljani sastati sa Slovenijom, od 20.45, u meču četvrtog kola Grupe 4 Divizije B Lige nacija. Za taj susret, selektor Orlova Dragan Stojković Piksi neće moći da računa na dvojicu reprezentativaca...Reč je o Matiji Nastasiću...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Orlovi" u Ljubljani jure novu pobedu, Slovenci u ratu sa novinarima (20.45, RTS1)

Izvor: RTS, 12.Jun.2022, 10:22

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u Ljubljani protiv Slovenije utakmicu četvrtog kola Lige B u Ligi nacija. "Orlovi" gostuju kod Slovenaca od 20.45, direktan prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i kretanje rezultata pratite...

Nastavak na RTS...

Srbija dominirala, pa "prokockala" 2:0 sa poluvremena VIDEO

Izvor: B92, 12.Jun.2022

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Slovenijom rezultatom 2:2, u četvrtom kolu Grupe 4 Lige B Lige nacija.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.