STIGLI REZULTATI: Stanje igrača Zvezde je ZABRINJAVAJUĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 17:56

STIGLI REZULTATI: Stanje igrača Zvezde je ZABRINJAVAJUĆE!

Uprava se pita ima li smisla igrati?

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je u ponedeljak da su svi igrači, kao i stručni štab i deo menadžmenta kluba dobili negativne rezultate testa na koronavirus. Testiranje je obavljeno u četvrtak po svim procedurama, i smatra se prvim i najneophodnijim korakom kako bi uopšte moglo da se razmišlja o početku priprema u aktuelnim okolnostima.

- Kao klub koji je i na ovaj način pokazao da je izuzetno odgovoran, koji brine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o zdravlju svojih igrača, svih zaposlenih ali i o društvu u kome živi i radi, očekujemo isto od ostalih klubova u narednom periodu i to u skladu sa propisanim procedurama. Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice - piše u saopštenju Crvene zvezde.

Ekipa Dragana Šakote u ponedeljak je obavio i neophodne testove opterećenja kako bi lekari i fizioterapeuti proverili fizičku spremu igrača nakon dvomesečnog karantina.

- Bez obzira na dobre vesti koje smo dobili u ponedeljak, KK Crvena zvezda takođe mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući i zahtevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača. Naime, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je dvomesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi građani Republike Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja.

Kako se dalje navodi, KK Crvena zvezda kao društveno odgovoran klub koji je tokom vanrednog stanja sport stavio u drugi plan, ponavlja da želi da dođe do rezultata, isključivo i samo na terenu bez ikakvih 'kampanja' i raznih 'analiza' ko je šta učinio do početka pandemije, i ko je i za koje takmičenje spreman. Na prvom mestu, poručuju sa Kalemegdana, vodeći računa o zdravlju igrača koji nose dres Crvene zvezde i svih ostalih aktera jedne košarkaške utakmice.

- Zvezda će u narednom periodu vrlo oprezno i u skladu sa svim preporukama nadležnih organa, lekarskog tima i fizioterapeuta našeg kluba, uz stalno medicinsko praćenje igrača, pristupiti povratku na teren našeg seniorskog tima, kao i igrača mlađih kategorija čiji su testovi na virus Covid-19 takođe bili negativni. Pripreme seniorskog tima će se od utorka održati na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu - zaključuje se u zvaničnom saopštenju crveno-belih.

Crveno-beli su u trenutku prekida sezone bili treći u ABA ligi, dok u Evroligi imaju dve pobede manje od Himkija i Fenerbahčea koji su u plej-of zoni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.