STIGLA SLUŽBENA POTVRDA: Ugovoren epski duel Fjuri - Nganu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 21:56

STIGLA SLUŽBENA POTVRDA: Ugovoren epski duel Fjuri - Nganu

Poprište spektakla Saudijska Arabija.

Poslednjih nedelja naveliko se pričalo o potencijalnom meču između Tajsona Fjurija i Fransisa Nganua, ali niko nije bio spreman da poveruje u taj epski duel dok se ne dobije službena potvrda. Ispostavilo se da su Fjuri i Nganu zaista radili na ugovaranju tog meča, a danas je došla i službena potvrda.

Zna se i datum 28. septembar, a poprište borbe biće u Saudijskoj Arabiji. Tajson Fjuri i Fransis Nganu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obračunat će se u boks meču. Nganu nikada nije nastupao u boks meču, ali najbolji je MMA teškaš na svetu ujedno jedan od najmoćnijih udarača u istoriji tog sporta. To su očito dovoljno dobri argumenti da izbori meč protiv WBC prvaka sveta u teškoj kategoriji.

Ono što mnoge zanima jesu pravila ovog meča. Neretko se pričalo kako će ovo biti egzibicioni meč u kojem će biti nedozvoljeni snažni udarci i nokauti. Naravno da su fanovi bili razočarani borbom dvojice teškaša u kojoj nokauti nisu dozvoljeni, ali ako je verovati Ariijel Helvaniju, čeka nas ipak pravi boks meč.

- Duel Tajsona Fjurija i Fransisa Nganua biće će meč ‘prema službenim pravilima profesionalnog boksa, sa trojicom sudija pored ringa koji će bodovati meč prema sistemu na 10 bodova. Oba borca obećavaju da će se naći u sredini ringa, odradit će rat i doći će do pobede nokautom na devastirajući način‘. Tako govori službeno saopštenje, a takođe je navedeno da će se borba održati u standardnom bokserskom ringu prema standardnim boks pravilima - napisao je Helvani koji je došao do službenog saopštenja u vezi ove borbe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.