STEFAN ŠĆEPOVIĆ ZA HOTSPORT: Želim duele sa Partizanom u kvalifikacijama za LŠ! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 16.Jun.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFAN ŠĆEPOVIĆ ZA HOTSPORT: Želim duele sa Partizanom u kvalifikacijama za LŠ! (FOTO)

Stefan Šćepović je u Seltik došao na početku prošle sezone kao najveće i najskuplje pojačanje šampiona Škotske, ali nije dobio pravu priliku da se dokaže koliko je očekivao, te je odigrao svega 18 utakmica u šampionatu. Međutim, sa četiri gola u završnici sezone, od čega dva u poslednjem kolu kada je izabran u tim kola, doprineo je osvajanju Seltikove 46. titule šampiona Škotske.

Ukoliko ste pratili naš portal, mogli ste sinoć da pročitate kako su navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Seltika iz Srbije ugostili Stefana Šćepovića, njihovog ljubimca u dresu škotskog šampiona. Na veoma zanimljivoj konferenciji napravili smo intervju sa Stefanom koji je, pre svega, bio veoma srećan zbog ovakvog dočeka u Beogradu.
- Prelep je osećaj biti uz ove navijače i imati u svojoj zemlji ovakav ‘fan klub’. Seltik je zaista klub sa ogromnom podrškom i gde god da igramo imamo veliku podršku navijača. Saigrači su mi pričali da su pre par godina na prijateljskoj utakmici na pripremama u Australiji imali podršku od 30 hiljada Seltikovih navijača. Navijači su ludi za fudbalom i zaista mi je čast što sam deo takvog kluba – počeo je priču za HotSport Stefan Šćepović.
 Seltik-Rendžers jedan je od najvećih svetskih derbija. Zanimalo nas je da li mašta o ‘Old Firmu’, s obzirom da je u Kup okršaju sedeo na klupi, a da su ‘policajci’ na kraju sezone izgubili baraž od Madervela i neće ni sledeće godine igrati u najvišem rangu.
- Žao mi je što Rendžers nije ušao u Premijer ligu. Atmosferu u tom kup duelu sam osetio čak i na klupi, ali sigurno je drugačije kada si na samom terenu. Fantastično je bilo, navijači pokušavaju da se nadglašavaju i iskreno se nadam da ću u budućnosti ću imati priliku da odigram tu utakmicu i osetim draž tog derbija – istakao je Šćepović, dok je Aleksandar Petrović, popularni ‘Aca Seltik’ iz grupe ‘Orthodox Celts’ ‘upozorio’ da se NJIHOVO ime ovde ne izgovara.
FOTO: HOTSPORT   Organizacija u klubu je, kaže Stefan, sjajna, a pokušao je da napravi paralelu gde je škotski fudbal u odnosu na naš.
- Ove godine u Premijer ligu je ušao Harts, dok su u drugoj ligi ostali veliki klubovi poput Rendžersa i Hibernijana. Povratkom te tri ekipe svakako će se dodatno podići nivo kvaliteta. Organizacija je zaista na nivou velikog kluba, igračima apsolutno ništa ne fali. Sve nam je na raspolaganju i zaista je sve perfektno – prenosi utiske iz Škotske Stefan Šćepović.
  Međutim, u odnosu na ‘lige petice’ škotski fudbal dosta kaska.
- Naravno, to su lige koje imaju mnogo više većih i jačih klubova. Recimo, jedno vreme su pričali da će Seltik možda zaigrati u engleskoj Premijer ligi, ali mislim da je to teško izvodljivo. Mi dominiramo škotskom ligom i ne treba podsenjivati nikoga, ali mislim da je daleko od tih ‘liga petice’ koji imaju dosta jačih klubova. Bez obzira na sve, Seltik u škotskom fudbalu dominira i zaista se radi o velikom klubu – poručio je srpski internacionalac.
FOTO: Seltik Srbija   Kao bivšeg igrača Partizana, zanimalo nas je da li prati dešavanja u klubu. Obradovala ga je titula koju su crno-beli osvojili prošle sezone.
- Pratim koliko mi obaveze dozvoljavaju. Dosta sam u toku, nadam se da će nastaviti niz i odbraniti titulu. Došao je Valeri Božinov, veliko je to pojačanje. Nadam se da će biti na nivou svojih igara iz Italije i da će pomoći ekipi da titula ostane u Humskoj.
  Na pitanje koliko mogu crno-beli u Evropi ovog leta, odgovorio je – željom.
- Možda baš Partizan izvučemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u drugom kolu smo i mi i oni nosioci, ali posle se nikad ne zna. Voleo bih to, zašto da ne. Bile bi lepe utakmice i odlične atmosfere na oba stadiona, i u Beogradu i na ‘Seltik parku’. Bilo bi sjajno – poželeo je bivši igrač crno-belih iz Beograda, a sada zeleno-belih iz Glazgova.

  Neizostavna tema razgovora bile su i reprezentativne selekcije. Ovih dana fudbalska Srbija slavi svoje mlade nade na Novom Zelandu, dok kudi ‘A’ tim…
- Male, baš male šanse su ostale ‘A’ selekciji da ostane u kakvoj-takvoj igri za odlazak na Evropsko prvenstvo. Sa druge strane, mladi fudbaleri do 20 godina blistaju na Svetskom prvenstvu i verujem da će ući u finale, a posle i osvojiti pehar. Zašto da ne, treba verovati. Ali i ovaj uspeh koji su ostvarili ulaskom u polufinale je sam po sebi ogroman. Pored toga, čekamo i početak Evropskog prvenstva u Češkoj za mlade uz nadu da će mnogi od tih igrača već za koju godinu biti okosnica ‘A’ selekcije – zaključio je priču za HotSport fudbaler Seltika Stefan Šćepović.
- Moram da budem iskren, ove sezone nisam bio standardan u svom klubu, privikavao sam se dosta na stil igre u Škotskoj i zbog toga nisam očekivao poziv. Zato sad dosta radio, trener i svi u klubu su bili zadovoljniji kako je sezona odmicala i tako sam i sve više dobijao šansu. Ukoliko tako nastavim i iskoristim šansu koju dobijem, mogu se nadati pozivu u reprezentaciju – rekao je o svom statusu u nacionalnom timu Stefan Šćepović

The post STEFAN ŠĆEPOVIĆ ZA HOTSPORT: Želim duele sa Partizanom u kvalifikacijama za LŠ! (FOTO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.