Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2021, 22:20

STATISTIKA: Zvezda promašila pobedu

Crveno-beli nadskočili Fenerbahče, ali su zato bili neprecizni u šutevima za tri poena

Crvena zvezda je protiv Fenerbahčea, kako i trener Dejan Radonjić očekuje, odigrala dobru odbranu. Svela je rivala 61 poena, uz 50 odsto uspešnosti u šutu za tri poena i jedva preko 22 dosto, tačnije 22,2% u šutu za tri poena. Uz to, iako je bila lišena pomoći čak petorice igrača, među kojima su Dejan Davidovac koji često zna da odigra na visokim pozicijama i bolesni Maik Cirbes, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << te je još u potrazi za kvalitetnim pojačanjem na centru, nadskočila istanbulski klub (35-32).

Ipak, ako se pogleda statistički, naravno sam konačan rezultat 61:57 pokazuje da se mučila u ofanzivi. Izgubila je čak 21 loptu, od kojih su čak 14 pripisane kao "krađa" Fenebrahčea. Takođe, nedostajala joj je mirnoća iza linije za tri poena. Pogodila je samo pet trojki iz 23 šuteva, od kojih su mnogi bili otvoreni.

Bar u tom segmentu najviše su podobacili Nejt Volters, Ostion Holins i Marko Simonović sa samo jednom trojkom iz ukupno 11 hitaca. Nisu prekomerno forsirali šut. Uglavnom su čekali otvorene pozicije, ali ni tada lopta nije u koš, osim kada je Holins jedinom trojkom doneo preokret (31:28), doduše kratkotrajan.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.