STANKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Posle Zvezde ne moram da budem trener više nikada, drago mi je što smo sve bliže Mihinim rečima

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2022, 14:31

STANKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Posle Zvezde ne moram da budem trener više nikada, drago mi je što smo sve bliže Mihinim rečima

Direktan.

Trener FK Crvena zvezda Dejan Stanković osvrnuo se na trnovitput do šampionske titule, pete uzastopne za crveno-bele, što se nikada nije dogodilo u klupskoj istoriji.

- Mogu samo da čestitam momcima koji su sezonu odradili maksimalno i na vrhunskom nivou. Verovali su i kada mnogi nisu, bilo je minus 11 na poluvremenu u Novom Sadu, a posle te utakmice minus osam. Iz dva meča koja su nam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedostajala da odigramo, na jednoj utakmici smo napravili kiks i bilo je minus pet. Mamo mi znamo kroz šta smo prošli – istakao je Stanković za klupsku televiziju.

Priznao je da je razmišljao i o odlasku sa Marakane,

1- Nisam izlazio da to pričam, trpeli smo, u sebi sam trpeo. Možda jedan od najtežih momenata, nije bio toliko Šerif, da ne kažem da sam vruće glave. Mogao bih da stavim u istu ravan Šerif i nerešeni rezultat protiv Surdulice (1:1) gde smo otišli na minus pet. Ako sumiram celu godinu, medalju sam dao Delijama, jer su oni zaslužili tu medalju sa moje strane, jer da nije bilo njih ko zna da li bih ja imao šanse da je osvojim. Dosta puta sam rekao da mi se svašta motalo po glavi prošle godine na leto. Hvala Bogu da sam ostao, hvala Delijama, hvala klubu što je verovao, hvala igračima i mom stručnom štabu, stali su iza mene, nije bilo lako.

Posle treće titule u dve i po sezone koliko vodi crvno-bele Stanković je izneo zanimljivu prognozu.

- Posle Crvene zvezde ne moram da budem trener više nikada, samo me raduje što se sve više približavamo rečima Siniše Mihajlovića, kada je rekao: „Neka Deki ostane deset godina pa ću ja onda doći posle njega”, tako da idemo dobrim putem.

Jedan sastanak je značajno odredio sudbinu Stankovića u Crvenoj zvezdi.

- Video sam se Zvezdanom Terzićem 19. decembra na Svetog Nikolu, na stadionu Zvezde. Bila je nedelja, šest popodne, sami nas dvojica. Jedan ozbiljan i direktan sastanak, isto tako i težak, detalje neću iznositi, ali posle njega smo ustali, zagrlili se, pružili ruku jedan drugom i od njih sam dobio zaštitu, mnogo saveta, vetar u leđa i uspeli smo da ispišemo istoriju – podvukao je Stanković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.