STANKOVIĆ LIKUJE POSLE POBEDE NAD BRAGOM: Ne stidim se, REZULTAT je bitan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021, 22:05

STANKOVIĆ LIKUJE POSLE POBEDE NAD BRAGOM: Ne stidim se, REZULTAT je bitan!

Crveno-beli krenuli sa tri boda.

Bolji početak u Ligi Evrope fudbaleri Crvene zvezde nisu mogli da požele. Pobeda nad Bragom u prvom kolu odvela je srpskog šampiona na čelo "B" grupe, dok je srpski šampion napravio prvi ogroman korak ka evropskom proleću.

Šef stručnog štaba Zvezde Dejan Stanković nije krio oduševljenje posle trijumfa nad favorizovanim Portugalcima, koji su neposredno po izvlačenju kuglica u Nionu bili proglašeni za prvog favorita u "B" šeširu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Ne znam da li je jasno koliko je ovo velika pobeda. Braga je četvrti tim u Portugaliji, rekao sam da ću rizikovati, nismo odsupili od formacije i igre, iako smo morali malo više da trčimo. Rekao sam da ćemo biti u problemu dok ne preguramo početni pritisak, tako je bilo, nismo odustali sve do pobede koja je velika za ove momke - rekao je Stanković.

Ambijent na stadionu "Rajko Mitić" dao je igračima crveno-belih motiv do neba.

- Ovakva atmosfera se samo na Marakani može doživeti, to nam je dalo krila, taj andrenalin nam je pretvorio u snagu, ne u strah. Momci su odigrali perfektnu utakmicu, ako neko misli drugačije neka me ispravi. Prezadovoljan sam, bio sam optimista, znao sam da mora mnogo toga da se poklopi, da bismo dobili Bragu - rekao je Stanković.

Povreda i neočekivani izlazak El Fardu Bena zabrinuo je navijače Zvezde pred okršaj sa Večitim rivalom.

- To su stvari koje se dešavaju, žao mi je zbog Bena. Ubeđen sam da je to napor koji je nastavio iz reprezentacije, sa kojom je proputovao ceo svet. Pokušali smo da ga odmorimo koliko je moguće, korektno je odigrao, ali čekamo ga što pre da se vrati. Uradićemo sve da on bude dobro - otkrio je trener kluba sa Marakane.

Zvezda je dala gol posle prekida, kako gledate na to?

- Evo ga Miki pa neka kaže koliko radimo na to. Braga je jedna dobra, stamena ekipa, dali smo im gol, lopta je došla na pravo mesto i fenomenalno smo to izveli i realizovali.

Trener Brage je izjavio da su njegovi igrači bili daleko bolji u večerašnjem duelu.

- Isto mislim, da je Braga kvalitetniji možda i bolji, ali nekada prihvatiš da budeš podređen, ne stidim se ako su imali bolji posed ili konkretniji na sredini terena, na kraju je rezultat bitan. Šahtjor je protiv Šerifa bio dominantan, imao veći posed, a Šerif dobio 2:0 i pritom nije primio četiri meča gol i igra Ligu šampiona.

Da li vas je Braga iznenadila u nekom segmentu?

- Nije, ni u jednom.

Na pitanje o predstojećem 165. Večitom derbiju, šef struke Zvezde bio je kratak:

- Da se odmorimo, pa ćemo pričati o narednim utakmicama - istakao je Dejan Stanković.

Vodio je Miloš Degenek beskompromisnu borbu sa igračima Brage, zato i nije krio sreću posle teško izvojevanog trijumfa.

- Bitno je da smo počeli pobedom. Ovo je prvi put otkako sam u Zvezdi da smo krenuli sa tri boda u grupi, što nam daje dodatno samopouzdanje. Pokazali smo da smo prava ekipa i da ne menjamo način rada. Radili smo sve kako treba, mi na terenu i svi momci koji su bili uz ekipu, ovo je pravi početak i znak da tako nastavimo - rekao je Degenek.

Upitan da prokomentariše koliko je bitan 165. Večiti derbi, Zvezdin defanzivac nije imao dilemu:

- Za vikend nije bitno, bitno je i u nedelju i u sredu, i svaka sledeća. Ne samo derbi u nedelju, fudbal se igra do sledeće godine.

Kakav je bio osećaj posle primljenog gola, brzo ste se vratili?

- Dali smo gol i odmah primili, to je najteže, kad daš gol. Ne bih rekao da je kiks naših igrača, mi smo svi tu mogli mnogo bolje da reagujemo, svi smo mogli, nije pojedinac kriv. Nastavili smo da igramo, nismo pali, opet smo imali dve-tri prilike, ispostavio se idealan napad kad je na Mići bio penal i Sale je dao gol - kaže reprezentativac Australije.

Koga je najteže bilo čuvati?

- Svi su dobri igrači, dosta njih se kretalo, Gobelja je čuvao njihovog najboljeg fudbalera, odlično je odradio posao. Oni su jedna ekipa koja je četvrta u Portugaliji, prve tri igraju Ligu šampiona, a oni su pokazali da kvalitetom jesu za Ligu šampiona - dodao je Miloš Degenek.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.