ŠTA JE BRE OVO?! Đorđević RAZOČARAN Mundobasketom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA JE BRE OVO?! Đorđević RAZOČARAN Mundobasketom!

Sale bez dlake na jeziku.

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, očekuje da naša reprezentacija da maksimum u svakom meču, pa i u sutrašnjem protiv Filipina. Sale je govorio i o jubileju Miroslava Raduljice, kao i o pobedi od 46 razlike na startu šampionata.

Selektor se posebno osvrnuo na sistem takmičenja na Mundobasketu i ubedljive poraze koje su doživele brojne selekcije u prvom kolu takmičenja.

- Ne bih se limitirao samo da analiziram utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Filipina ili njihovu reprezentaciju, nego generalno takmičenje i sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu koje ima 32 učesnika. Dešava se da postoje takve razlike, postoje takve utakmice ne samo ovoj nego i na primer Španija i Tunis. Danas je tek drugi dan, treba da se postavi znak pitanja da li nam to odgovara, da li je to dobro za košarku koju prezentujemo svetu. Ili ćemo se vratiti na malo realniji odnos snaga od početka takmičenja - rekao je Đorđević.

Srbija u drugom kolu SP igra protiv selekcije Filipina, koja je bila nemoćna protiv Italije.

- Filipini k'o Filipini. Italijani su pogodili sve. Sve. Prvu čevrtinu su ubacili 37 poena. I to je neki rezultat. Oni su došli sa tom reprezentacijom, na nama je da odigramo maksimalno ozbiljno. Danas smo odradili trening koji je bio okrenut ka našoj stvari ali već i nekim drugim protivnicima sa kojima možemo da se ukrstimo.

Nemanja Bjelica je propustio premijeru protiv Angole, ali će zaigrati protiv Filipina.

- Hoće, najverovatnije. Danas je odradio trening normalno. Nije bio neki intenzitet treninga što je sasvim normalno, ali mislim da se dobro oseća. Šta vam je rekao? Da saznam iz prve ruke. Zato smo tu, zato je tu, sigurno će biti na parketu. Bez ikakvog opterećenja, polako i da uđe u željenu formu za nedelju dana.

Naši igrači su nestrpljivi da zaigraju konkurentnije mečeve, kao što će biti slučaj u trećem kolu Grupe D sa Italijom (sreda, 13.30).

- Priželjkuju, to je sigurno. Ali, strpljen spasen. Moramo da imamo strpljenje potrebno za takmičenje, korak po korak, utakmicu po utakmicu. Moja lična košarkaška filozofija je da je svaka sledeća utakmica najvažnija u našim karijerama. Tako ćemo pristupiti sutrašnjoj utakmici, pa i svakoj sledećoj.

Na startu SP kapiten Miroslav Raduljica je obeležio veliki jubilej – odigrao je 100. meč u nacionalnom dresu.

- Zabeležili ste to, ja nisam ni znao. Svaka mu čast. Veliki rezultat, veliki uspeh za jednog igrača. Treba da je ponosan, i njegova porodica na to što je dao. A on je dao stvarno mnogo. U poslednje dve godine kad se setite samo ovi "prozori" da je svaki put dolazio iz Kine i pomagao nam i bio veliki deo ekipe koja je bila raznovrsna, šarenolika sa mnogo drugih igrača koja je uspela da se plasira na ovo takmičenje. Ali u svim mojim prethodnim akcijama je uvek bio tu. Veliki deo ekipe, generacije malo starijih. Ja sam mnogo srećan zbog njega. Vidimo i ja i on i svi zajedno jednu veliku promenu, pozitivnu, u njemu kao čoveku i igraču. Ako smo mi malo, a i vi pomogli u tome onda možemo stvarno da budemo zadovoljni - zaključio je Đorđević.

Podsetimo, Srbija u drugom kolu grupe B igra sa Filipinima u ponedeljak od 13:30 časova

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mina Milutinović, devojka košarkaša Nemanje Nedovića

Објава коју дели Mina Milutinovic (@minamilutinovic) дана 9. Апр 2019. у 5:54 PDT

🥐 thinking about croissants in my new @yamamayofficial lingerie set💕

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 14. Феб 2019. у 2:23 PST

I’ve got my eyes on you🌙

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 14. Јан 2019. у 7:35 PST

A woman can do anything she wants

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 15. Нов 2018. у 12:13 PST

living a bikini life🍦

Објава коју дели Mina Milutinovic (@minamilutinovic) дана 7. Авг 2019. у 4:06 PDT

proud of my latest work @intimissimiofficial #simplicity

Објава коју дели Mina Milutinovic (@minamilutinovic) дана 23. Авг 2019. у 10:56 PDT

let go, enjoy the here and now🐚

@ minamilutinovic је поделио/ла објаву дана 9. Авг 2018. у 8:50 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.