ŠTA ĆEMO DOGODINE?

Izvor: Kurir, 31.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA ĆEMO DOGODINE?

Kurirovih deset pitanja i odgovora u vezi sa srpskim sportom u 2008.

Centralni događaj u 2008. godini trebalo bi da budu Olimpijske igre u Pekingu, ali godina je duga i ko zna šta sve može da se dogodi. Prema mišljenju sportske redakcije Kurira, ovo su potencijalno najzanimljivije teme tokom narednih 366 dana.

1. KAKO ĆE IZGLEDATI DUBL JANKOVIĆ-IVANOVIĆ?

Jelena Janković i Ana Ivanović u Srbiji imaju armiju navijača, a taj broj će se dodatno povećati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kada (i ako) budu stale sa iste strane mreže. Uz Anin sjajan servis i forhend na desnoj strani i Jelenin volej i odličan bekhend na levoj strani na njihovu polovinu neće proći ni ping-pong loptica, a kamoli teniska. Valjda ćemo imati sreću da ove godine to vidimo i u praksi!

2. DA LI ĆE NAM FUDBALERI I KOŠARKAŠI DOKAZATI DA JOŠ NISU DOTAKLI DNO?

Kada smo pomislili da ne može gore nego u 2006, fudbalska i košarkaška reprezentacije Srbije debelo su razočarale u 2007. Sva sreća da ove godine neće imati mnogo prilika da se pokažu, a samim tim ni da kidaju živce navijača, ukoliko još uvek imaju. Sada je svima u mislima samo jedno: samo da se ne obrukamo pred svetom.

3. ŠTA ĆE BITI SA TENISKIM CENTROM?

Sa meteorskim uspehom srpskog tenisa tokom 2007. intenzivno se povela priča o izgradnji nacionalnog teniskog centra i akademije Đoković. Oba projekta su još uvek u fazi sređivanja papirologije, a najavljena su da će biti otvorena 2009. To bi značilo da u 2008. treba da bude postavljen kamen temeljac.

4. ŠTA ĆE NAM JOŠ PRIREDITI HULIGANI?

Najvatreniji navijači, kako za sebe vole da kažu, i tokom protekle godine priredili su raznorazne budalaštine. Mada to ne želimo, iskustvo nam govori da u rukavu imaju još aduta, a pravo pitanje može li to vandalsko ponašanje uopšte da nas iznenadi. Da se spreči, može, ali sve dok kazne ne budu toliko drakonske da se huligani uplaše i same pomisli od pravljenja cirkusa, izveštaji sa utakmica biće smeštani u crnu hroniku.

5. KO ĆE IGRATI U FINALU KOŠARKAŠKOG PRVENSTVA PROTIV Partizana?

Od sezone 1990/91. do danas košarkaši Partizana su odigrali u ukupno 15 finala plej-ofa domaćeg prvenstva i osvojili 10 titula. U poslednjih šest godina imaju stopostotan učinak, a sudeći po tome kako su igrali u prvom delu sezone, u slučaju da se ne dogodi ništa nepredviđeno, oni su sigurni učesnici i ovogodišnjeg finala. Dakle, pitanje je samo ko će im izaći na megdan.

6. DA LI ĆE JASNA ŠEKARIĆ OSVOJITI ŠESTU OLIMPIJSKU MEDALJU?

Strelac Jasna Šekarić uvek nas posebno obraduje u olimpijskim godinama. Ništa manje od nje ne očekujemo ni ove godine iako joj je već 42. Od Seula 1988. naovamo, Šekarićeva je osvojila ukupno PET olimpijskih odličja i bilo bi odlično da na svojim (verovatno) poslednjim Igrama u svoju bogatu riznicu doda još jednu medalju.

7. HOĆE LI SE U PEKINGU ČUTI „BOŽE PRAVDE“?

Hoće! Prilikom podizanja zastave u olimpijskom selu intonira se himna, ali naravno da se pod ovim računa osvajanje zlatne medalje. Srpskih kandidata za odličje ima nekoliko: teniseri, strelci, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, fudbaleri... Ukoliko neko od njih bude na najvišem postolju, ne samo da će ostati upamćen kao olimpijski pobednik, već i kao onaj u čiju je čast prvi put u istoriji ove manifestacije puštena srpska himna!

8. KAKO BEZ NIKOLE GRBIĆA?

Kapiten odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić najavio je oproštaj posle OI. Neka to bude uz medalju, kako i dolikuje jednom od najboljih svetskih tehničara svih vremena. Nikola će neposredno posle Igara proslaviti 35. rođendan, ali poklonicima odbojke neće biti do radosti po povratku iz Pekinga, jer to znači da naša selekcija ostaje bez jednog briljantnog uma.

9. ČIME ĆE NAS ZABAVITI NOVAK ĐOKOVIĆ?

Teniser Novak Đoković je definitivno u protekloj godini postao miljenik nacije. On peva, šeta modnom pistom, imitira, ali on i pobeđuje, što je ipak najvažnije. Nole je dao jednu drugu dimenziju ne samo tenisu, nego i sportu uopšte. Zato ga fanovi vole i željno iščekuju njegove nove performanse, jer čini se da je on neiscrpan izvor pozitivne energije.

10. HoĆe li miloŠ PavloviĆ sesti u bolid F1?

Vozač Miloš Pavlović poslednjih godina pokušava da postane član šampionata formule jedan, ali kako nema novac da PLATI mesto, za to mora da se izbori kvalitetom. Sudeći prema razvoju događaja poslednjih 45 dana Srbin nije bio nikad bliži „najbržem cirkusu“. Trećeplasirani u Seriji Reno važi za odličnog poznavaoca bolida i konfiguracija staza, a da li će upravo Miloš biti prvi Srbin u F1 biće poznato možda neposredno posle Nove godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.