SSM: Solun prilika za naše talente

Izvor: B92, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSM: Solun prilika za naše talente



Ministarka sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić Marković izjavila je da je učešće srpske delegacije na prvim Igrama jugoistočne Evrope u Solunu značajno zato što će više od 150 dece iz Srbije imati priliku da se takmiči, da stekne iskustvo, prijatelje i upozna drugu zemlju. "U Solunu će se u narednih sedam dana takmičiti oko 2.000 sportista starih 15 i 16 godina, pa će naši talenti imati priliku da se nadmeću, steknu nova iskustva, prijatelje, upoznaju drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju", rekla je Samardžić Marković.

Prve Igre jugoistočne Evrope okupiće sportiste stare 15 i 16 godina iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Albanije, Grčke, Moldavije i Bosne i Hercegovine, koji će se takmičiti u devet disciplina. Srbiju će u šest disciplina predstavljati više od 150 sportista.

"Naše učešće je bitno, jer su ovde prisutni predstavnici svih zemalja iz regiona i s njima smo razgovarali o politici u sportu, kod nas dosta izraženom problemom nasilja na sportskim terenima, merama protiv dopinga", rekla je srpska ministarka sporta i omladine.

Ona je dodala da je potpisan bilateralni sporazum o saradnji sa Rumunijom.

"Sa Rumunijom smo potpisali i bilateralni sporazum o saradnji, po kojem ćemo razmenjivati iskustva, trenere, sportiste i sportske radnike, a pregovaramo i sa Slovenijom i još nekim zemljama", rekla je Samardžić Marković.

Ona je istakla i da bi Srbiji Igre jugoistočne Evrope mogle da pomognu pri organizaciji Univerzijade, koja će se 2009. godine održati u Beogradu.

Igre jugoistočne Evrope, koje su nasledile nekadašnje Balkanske igre, svečano će biti otvorene u ponedeljak uveče, a trajaće do 21. oktobra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.