SRPSKIM MENADŽERIMA SE NE PIŠE DOBRO: Posle pretresa stanova, zaplenjeno više od MILION evra (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKIM MENADŽERIMA SE NE PIŠE DOBRO: Posle pretresa stanova, zaplenjeno više od MILION evra (FOTO)

Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je privremeno oduzelo ukupno 1.275.625,14 evra od fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića koji se sumnjiče za pranje novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, saopšteno je iz tužilaštva. Od tog iznosa 539.250 evra zaplenjeno je u gotovini nakon pretresa stanova, lokala i sefova, a 736.375,14 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evra sa deviznih računa osumnjičenih, precizira se u saopštenju.

U odnosu na sedam luksuznih stanova i jednom lokalu koji se nalaze u Nišu i Beogradu su donete naredbe o zabrani raspolaganja, s obzirom da postoji sumnja da predstavljaju protivpravnu imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnih dela pranje novca, napominje tužilaštvo. Ove mere su, kako se dodaje u saopštenju preduzete u nastavku međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, Jedinicom za finansijske istrage i Upravom za sprečavanje pranja novca Republike Srbije.

Viši sud u Beogradu odredio je u sredu uveče ekstradicioni pritvor prema Jankoviću koji je crnogorski državljanin, a po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Belgija. Belgija ga traži zbog sumnje da je izvrsio krivično delo kriminalnog organizovanja korupcije i pranja novca. Veljković je uhapšen u Belgiji.

Interesting note in the Belgian football scandal: Dejan Veljkovic was on good terms with Lazio man Igli Tare. He was the guy behind the transfers from Mililkovic-Savic, J. Lukaku and Marusic to Rome @sportwereld_behttps://t.co/IC5Qix2Dk2

— Vince Van Genechten 🇮🇹 (@VVGenechten) October 11, 2018

Pre dva dana Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je po njihovom nalogu u sredu izvršen pretres šest lokacija i zaplenjeno 800.000 evra za koje se sumnja da je stečen pranjem novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima. U Belgiji su tim povodom uhapšeni trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije, a u vezi sa malverzacijama povodom transfera igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaplenjeno 1,27 miliona evra od fudbalskih menadžera

Izvor: RTS, 12.Okt.2018

Tužilaštvo za organizovani kriminal je privremeno oduzelo ukupno 1.275.625,14 evra od fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića, koji se sumnjiče za pranje novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, saopšteno je iz tužilaštva. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.