SRPKINJE BRANE TRON: Marina Maljković odabrala tim za EP

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 17:25

SRPKINJE BRANE TRON: Marina Maljković odabrala tim za EP

Turnir počinje u četvrtak.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Ljubljanu, gde će od četvrtka na Evropskom prvenstvu braniti titulu šampiona.

Selektorka našeg tima Marina Maljković se odliučila za sledećih 12 košarkašica:

Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maša Janković, TinaaKrajišnik, Ivana Katanić i Mina Đorđević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Pripreme su proletele, kao i svaki put bilo je i teških trenutaka i utakmica koje nisu ličile na ono što smo mi želele u tom trenutku. Ali, vremenom smo osetile naš napredak i generalno smo uspele da neke stvari popravimo. Drago mi je da sa takvim osećajem čekamo Evropsko prvenstvo. Na svakom takmičenju, prva utakmica je najvažnija i najteža i potpuni fokus je na toj utakmici. Najbitnije je da su sve igračice zdrave, potpuno spremne i fokusirane. Očekujem težak meč, Turska je ekipa koju nikako ne treba potceniti. Dobro se poznajemo, njihove igračice igraju u dobrim klubovima koji igraju Evroligu. Pristupićemo maksimalno fokusirano i dati sve od sebe za ostvarimo tu prvu pobedu, jer bi nam to kasnije olakšalo put - rekla je kapiten Srbije Tina Krajišnik.

Prvu utakmicu u dvorani Stožice, Srbija će odigrati u četvrtak, 15. juna od 15 časova protiv reprezentacije Turske.

Potom je u petak od 20.45 protivnik naših košarkašica selekcija Slovačke, a u nedelju u 15 časova, u poslednjem kolu grupe, Srbija će se sastati sa Mađarskom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.