Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 13:57

SREDA U SERIJI A: Gasperini za treće mesto, Goti za spas klupe

Udineze dočekuje Atalantu u okviru zaostalog susreta 10. kola italijanskog prvenstva

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Atalanta u Udinama može da postavi novi rekord u broju osvojenih bodova u prvom delu sezone: 35. Đan Pjero Gasperini ne misli na Milan koji ga čeka u subotu, koncentrisan je na Udineze jer želi da “izbriše” što pre kiks protiv svoje Đenove u Bergamu i da u jednom skoku preskoči na tabeli trio Napoli, Roma, Juve i zasedne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na treću poziciju Serije A.

Boginja je i sa publikom na stadionima u prethodnim sezonama igrala podjednako dobro na gostovanjima a često i bolje. U ovoj sezoni je samo potvrđen taj tred: Dea je izgubila samo jedan meč daleko od Gevis stadiona, od Napolija pre tri meseca, dok je u Bergamu poklekla tri puta (dvaput u Seriji A i jednom u Ligi šampiona).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Takođe, Atalanta je odlično počela ovu godinu: četiri pobede i jedan remi. Uz to, u igrački pogon su se vratili svi igrači osim Pašalića koji će morati još malo da sačeka.

Potpuno druga pesma se peva u Udinama. Posle Marka Đampaola, Luka Goti bi vrlo lako mogao da bude drugi trener u Seriji A koji je na početku 2021. godine izgubio posao. Udineze je posle tri vezane pobede na prelazu između novembra i decembra nanizao sedam utakmica bez pobede: četiri poraza i tri remija. Pad na tabeli je bio neminovan kao i približavanje zoni ispadanja. Familija Poco, čast izuzecima, poslovično lako i bez ustručavanja se zahvaljuje svojim trenerima, tako da ne bi bilo iznenađenje da već protiv Intera na klupi Udinezea vidimo novog šefa stručnog štaba.

Dobra vesta za Gotija pred meč sa Atalantom je da će imati sve igrače na raspolaganju i da su najbolji fudbaleri pokazali uspon forme, pre svih De Paul. Treba dodati i da je Udineze zaslužio više od tri boda u poslednjih sedam kola, ako bi sudili po prikazanoj igri i kreiranim šansama. Poslednja dva poraza od Sampdorije i Napolija su posebno bolna jer su stigla u poslednjim minutima utakmica i nisu bila zaslužena.

UDINEZE 3-5-1-1: Muso – Bekao, Bonifaci, Samir – Larsen, De Paul, Arslan, Mandragora, Zegelar – Pereira, Lazanja

ATALANTA 3-4-1-2: Golini – Đimsiti, Romero, Palomino – Hatebor, De Ron, Frojler, Gosens – Pesina – Iličić. Zapata.

SERIJA A - ZAOSTALI MEČ 10. KOLA

Sreda

15.00: (4,70) Udineze (3,60) Atalanta (1,78)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.