SRBIJO, RADUJ SE: Vojvodina na korak od EVRO trofeja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 21:49

SRBIJO, RADUJ SE: Vojvodina na korak od EVRO trofeja

Sa Norvežanima za titulu.

Rukometaši Vojvodine ostvarili su istorijski uspeh plasmanom u finale EHF Kupa, gde će prvi put posle više od dve decenije, jedan srpski tim pretendovati za trofej na međunarodnoj sceni!

Novosađani su do poslednjeg stepenika u trećem najjačem evropskom takmičenju, stigli nakon pobede u dvomeču protiv ekipe Alingsosa.

Švedski tim slavio je u prvom duelu pred svojim navijačima 25:24, a Vojvodina je u revanšu uspela da anulira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaostatak i rezultatom 32:24 (15:13) obezbedi kartu za finale.

U finalu će se izabranici Borisa Rojevića sastati sa boljim iz duela norveških timova Runara i Nerba.

Najbolji u timu Vojvodine bili su hrvatski golman Fran Lučin koji je sigurnim odbranama sprečio Alingsos da se vrati u igru u drugom delu igre, kao i Milan Milić, Luka Rogan i Baris Puhovski koji su svojim golovima odveli crveno-bele u finale.

Biće to prvi put još od daleke 2001. godine da je jedan klub iz Srbije došao u situaciju da se bori za evropski pehar. Prethodno je to učinio Jugović iz Kaća, kada je osvojio Čelendž kup.

Kasnije su Metaloplastika i Partizan došli do polufinala današnjeg EHF Kupa, a tu prepreku je danas preskočila Vojvodina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.