SRBIJA - NEMAČKA 1:0

Izvor: Kurir, 18.Jun.2010, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA - NEMAČKA 1:0

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Nemačke 1:0 golom Milana Jovanovića u 38. minutu prvog meča drugog kola grupe D. Odlučujući trenutak utakmice

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Nemačke sa 1:0 golom Milana Jovanovića u 38. minutu prvog meča drugog kola grupe D. Odlučujući trenutak meča bila je parada golmana Srbije Stojkovića koji je u 60. minutu Podolskom odbranio penal.

Idući u susret meču sa Nemcima, koji važe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za tradicionalno neugodne (nepobedive) protivnike svih naših selekcija, srpski fudbaleri se nisu uplašili. Hrabro su se suprotstavili favorizovanim "pancerima" i uspeli da dođu do istorijske pobede.

Gol za Srbiju postigao je Milan Jovanović kad je Krasić odlično centrirao sa desne strane, Žigić je glavom vratio loptu na peterac, odakle ju je Jovanović volejom sproveo u mrežu.

Nemačka je veći deo drugog poluvremena napadala, iako je od 38. minuta imala igrača manje pošto je Kloze isključen posle starta nad Dejanom Stankovićem na sredini terena. Najbolju priliku za izjednačenje imao je Podolski u 60. minutu iz penala, ali je golman srpske reprezentacije Vladimir Stojković odbranio.

Najstrožu kaznu "skrivio" je Nemanja Vidić kojeg je lopta pogodila u ruku. Ipak, fortuna je bila na strani golmana "orlova" koji je u istorijskom meču i sam ušao u istoriju kao jedini golman svih naših selekcija (Jugoslavije i SCG) koji je uspeo da na svetskim prvenstvima odbrani udarac sa 11 metara.

Pored Milana Jovanovića, jedan od glavnih aktera pobede protiv Nemačke bio je i Miloš Krasić, od koga su kretale sve akcije prema golu nemačke reprezentacije. U 74. minutu Krasić je uputio centaršut sa desne strane, na loptu je skočio Žigić, ali je njegov šut prema mrežu zaustavila prečka...

- Jedan od najtežih utakmica u mojoj karijeri. Bili smo opterećeni rezultatom. Vladina odbrana penala nam je dala vetar u leđa, ali mislim da smo morali malo više da kontrolišemo igru - izjavio je neposredno po završetku  meča selektor "orlova" Radomir Antić.

FOTOGALERIJA 1

FOTOGALERIJA 2

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.