SRBIJA IMA JOŠ JEDNU MEDALJU: Basketaši osvojili bronzu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 14:43

SRBIJA IMA JOŠ JEDNU MEDALJU: Basketaši osvojili bronzu

Savladana Belgija u meču za treće mesto

Basketaši Srbije osvojili su bronzanu medalju pošto su u meču za treće mesto savladali Belgiju sa 21:10. Oporavili su se Bulut i ekipa od loše partije u polufinalu kada su ih savladali Rusi i uspeli da se pre svega psihički oporave i odigraju najbolje kada je bilo potrebno kako bi ipak osvojili odličije, iako ne zlatno za koje su važili kao glavni favoriti. Ovim je Srbija došla do četvrte medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Bolje su počeli meč basketaši Srbije protiv Belgije nego što je to bio slučaj u polufinalu. Preko Vasića je Srbija došla do vođstva 2:1, da bi Domović Bulut i Majsotorivć povećali prednost na 4:1. Dobro je Srbija igrala u odbrani u tim trenucima, da bi Ratkov doneo prednost 5:1. Belgija je na kratko prekinula niz Srbije da bi Domović Bulut i Ratkov još jednom ponetirali, a zatim Majsotorvić postigao ''dvojku'' za vođstvo 9:4. Majstorović i Bulut vezali su dva poena za Srbiju i vođstvo od 11:5, ali su i Belgijanci uspeli da postignu tri poena u nizu i smanje na 11:8.

🥉𝘽𝙍𝙊𝙉𝙕𝙀 𝙈𝙀𝘿𝘼𝙇

Congratulations to #SRB - the first-ever men's #3x3 #Olympics #Bronze medalists!#Tokyo2020 pic.twitter.com/JTtUAfnml9

— FIBA3x3 ➡️ #3x3 #Tokyo2020 (@FIBA3x3) July 28, 2021

Doživela je Zvezda vrlo neprijatan poraz prošle nedelje u Kazahstanu, i večeras (20.30) na Marakani mora da juri minus od 1:2 kako bi nastavila put ka Ligi šampiona. Kvota na keca je 1,45, a na to da će Zvezda dati bar dva gola (tim1 2+) 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Kairat.

Međutim, Bulut je na dvojku Belgijanca odgovorio na isti način i vratio pet poena prednosti Srbiji 13:8 ,a zatim još jednim poenom dodatno povećao prednost Orlova 14:8. Nastavila je Srbija da igrač vrsto u odbrani, a to je donosilo prilike u napadu koje je Srbija koristila i preko Ratkova i Vasića povela 16:9, da bi Vasić još jednom poentirao za 17:10. Bulut je ponovo bio precizan, Ratkov dva puta sa penala, da bi tačku stavio Vasić i doneo Srbiji bronzanu medalju.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Triniti, fudbalerka i ćerka Denisa Rodmana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.