SRBI NAM NIŠTA NEĆE OLAKŠATI - MORAMO HRABRO: Selektor Švajcarske upozorava pred meč sa Orlovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2022, 15:43

"SRBI NAM NIŠTA NEĆE OLAKŠATI - MORAMO HRABRO": Selektor Švajcarske upozorava pred meč sa "Orlovima"

Od jedne utakmice, sve zavisi...

U odlučujućem meču grupne faze Mundijala u Kataru, sastaju se Švajcarska i Srbija, koje će u direktnom susretu odlučivati o putniku u osminu finala. Tim povodom oglasio se i selektor Švajcaraca Murat Jakin.

Jakin je najpre govorio o zdravstvenom biltenu svojih igrača, jer su se pojavile glasine o prehladi u timu.

- Šaćiri i Okafor su spremni da igraju sutra. Jan Somer i Niko Elvedi su se prehladili, ali će obojica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sutra biti spremni. Imamo dosta šansi protiv Kameruna i nismo postigli golove. Sutra će biti potpuno druga utakmica. Ali dobićemo svoje šanse i želimo da igramo još hrabrije u napadu. Uveren sam da ćemo biti efikasniji - rekao je Jakin i dodao:

- Sutra će biti važno da igramo dominantno, da igramo svoju igru i da dobrim, ubedljivim učinkom izborimo nokaut fazu. Moramo da držimo emocije pod kontrolom. Moramo da se trudimo da bi ušli u osminu finala. Neće nam Srbi olakšati, ali imamo kvalitet. Moramo da se borimo.

Fudbaler Manuel Akanđi je pomenuo je i poslednji susret ova dva tima, sa Mundijala u Rusiji, 2018. godine.

- Utakmica iz 2018. neće uticati na nas. Naš cilj su tri boda i na to ćemo se fokusirati.

Jakin o "Orlovima" ima samo pohvalne reči.

- Srbi imaju pojedinačno veoma jake igrače. Ne mogu da izdvojim nijednog. Moramo da se fokusiramo na našu igru. Želimo da stavimo protivnika pod pritisak i da igramo našim snagama. O političkoj temi se često razgovaralo. Reč je o fudbalu, poštovanje jednih prema drugima je veliko. Želimo da pokažemo dobar fudbal, sve ostalo ignorišemo. Želimo da budemo ponosni i srećni, sve ostalo prepuštamo drugim ljudima - istakao je Jakin.

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.