Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 16:25

SRBI NA ČIZMI: Kad je u formi, Đuričić liči na Nejmara

Prvi blesak Ilića u Seriji A, Sergej noćna mora Intera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Odličan vikend srpskih fudbalera u Seriji A. Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić i Ivan Ilić su bili najbolji u redovima svojih klubova, Fjorentine, Lacija i Verone. Milinković i Vlahović su odgovorili na terenu na lavinu kritika koju su morali da izdrže tokom nedelje posle mečeva sa Atalantom, odnosno Interom, dok je Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Tardiniju proitiv Parme pokazao zašto ga je Gazeta uvrstila među deset potencijalnih najprijatnijih iznenanađenja u ovom šampionatu.

Osim pomenute trojke dobar utisak su ostavili i Filip Đuričić, Darko Lazović i Miloš Vulić, dok je jedino Vladimir Golemić ostao bez prelazne ocene, mada ima opravdanje da je igrao protiv napadača Sasuola, koji su uz Atalantin mašineriju najnepredvidiviji i najteži za čuvanje.

Sergej Milinković Savić se specijalizovao za Inter. Na poslednja četiri meča Sergej je postigao tri gola Nerazurima, dva pretdona su donela pobedu Nebeskoplavima, jučerašnji je bio dovoljan za remi. Naš reprezentativac još uvek nije u top formi. O tome svedoči činjenica da je protiv Kaljarija, Atalante i Intera igrao na mahove. Kad god bi se „uključio“ u igru,

Lacio je postajao mnogo agilniji i opasniji. Nije slučajno da je protiv Kaljarija imao dve velike šanse da zatrese mrežu a da je protiv Atalante Kaisedo postigao gol na njegovu savršenu asistenciju, dok je Handanovića primorao lično na kapitulaciju. Pojedini italijanski komentatori su zapazili da Interu, a posebno Hakimiju, nedostaje igrač poput Milinkovića koji bi ga lansirao u prostor, baš kao što to radi Sergej sa Lacarijem u Laciju. U svakom slučaju, Lacio zavisi od Milinkovićeve kreativnosti koliko od Imobileove ubojitosti.

Ivan Ilić je od Gazete delo sport, ali i većine drugih medija, dobio 6,5 i pored poraza Verone od Parme uz obrazloženje da ima odličan pregled igre, jasne ideje, rafinata stopala i precizne pasove. Devetnaestogodišnji Nišlija je privukao pažnju kompletne fudbalske javnosti na svom prvom meču u Seriji A od prvog minuta. O tome svedoči i da se dobar deo pitanja za trenera Jurića, posle meča, odnosio na srpskog tinejdžera. Hrvatski stručnjak je insistirao na dovođenju Ilića i odmah je razapeo „zaštitnu mrežu” oko njega: „Ivan je još uvek dete. Naravno da je talentovan i inteligentan. Može mnogo da napreduje, pogotovo na fizičkom planu. Ne zaboravite da dolazi iz holandske druge lige, ali je odigrao važnu utakmicu”, rekao je Jurić.

Darko Lazović je bio najavljen od prvog minuta, ali je ušao u igru krajem prvog poluvremena, posle povrede Lovata. Jurićev senator u timu Verone još uvek nije sto posto spreman posle zalečene povrede i šef stručnog štaba Verone ima nameru da ga postepeno vrati u formu imajući u vidu njegov bespoštednin stil igre. I na Tardiniju, Lazović je špartao levim bokom sve vreme tokom drugog polovremena i zaradio je prelaznu šesticu.

Dušan Vlahović je iskoristio priliku koju mu je ukazao Bepe Jakini posle prilično razočaravajuće partije protiv Intera na San Siru. Potez trenera Fjorentine je bio kao mač sa dve oštrice: Ljubičasti nisu pobedili, ali je Vlahović pokazao da klub može da se osloni na njega. Dušan nije samo postigao gol na asistenciju Nikole Milenkovića, već je sve vreme meča bio veoma pokretljiv, srčan, borben, kako bi se to reklo u žargonu „ostavio je srce na terenu“. Međutim, pojedini komentatori u Italiji ukazuju da je upravo ta mladalačka nestrpljivost i volja da zadivi ceo svet prepreka za samog Vlahovića, jer mu nedozvoljava da bude pribran pred protivničkim golom.

Nikola Milenković je po običaju u ovoj sezoni bio najbojli igrač u defanzivnoj liniji Fjorentine. Štaviše, jedini je dobio prelaznu ocenu od odbrambenih igrača, „nenamerna” asistencija sa Vlahovićev gol je dodatna vrednost pruženoj partiji i pokazatelj zašto je za Fjorentinu Milenković važniji i vredniji od Federika Kjeze.

Filip Đuričić nije imao dan protiv Krotonea kao protiv Specije, ali je bio sasvim solidan i zaradio je prelaznu ocenu. Fudbaler Sasuola je postigao i gol protiv Krotonea, ali je poništen zbog ofsajda u kome se našao Grk Kirjakopulos. Komplimenti na račun srpskog fudbalera su stigli od bivših fudbalera komentatora Skaja, posebno Danija Adanija koji je uporedio Đuričića sa Nejmarom, istakavši da kada je u formi, nijedan fudbaler u Seriji A ne liči, po stilu igre, na Brazilca kao Đuričić.

Miloš Vulić je posle prošlonedeljnog debitantskog meča potiv Milana, počeo meč od prvog minuta protiv Sasuola i zaradio je prelaznu šesticu. Vladimir Golemić je imao nezahvalan zadatak da ispred sebe ima raspoloženog Berardija, a Poljak Reca mu nije bio od velke pomoći.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.