SRAMOTA: Za Srbiju nema ko da igra?!

Izvor: Prva.rs, 04.Jan.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA: Za Srbiju nema ko da igra?!

Tatjana Ječmenica muku muči sa sastavom tima na svom zvaničnom selektorskom debiju za reprezentaciju Srbije. Kapiten Fed kup selekcije Srbije već dva meseca "juri" ekipu koja će predstvljati Srbiju na takmičenju u Budimpešti početkom februara u Prvoj grupi Evroafričke zone.

Ječmenica Jevtić je dva dana pre predviđenog roka za prijavu tima dobila SAMO DVA potvrdna glasa.
"Samo dve igračice su sada sigurne. Aleksandra Krunić i Ivana Jorović su jedine rekla da 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << odsto dolaze da igraju. Putuje se 2. februara, a ja planiram pripreme u Beogradu nekih 3-4 dana pred odlazak", izjavila je za "Sportski žurnal" selektor Fed kup tima Srbije.
Ječmenica Jevtić ne krije da nije sigurna koga će povesti u Budimpeštu.
"Umesto da se po jačini našeg ženskog tenisa borimo za titulu u Fed kupu, moraćemo da strepimo za opstanak i u zonskom takmičenju". Sada sam još u kontaktima sa ostalim igračicama jer se iskreno nisam nadala da će moj spisak koji je inače bio širi, morati da ide dalje od ovoga. Razmišljam o ostalim našim teniserkama, gledam njihove igre i rezultate, formu u poslednje vreme".
Za razliku od situacije pre sedam dana, kada nije dobila ni glas od najboljih igračica, stvari su se ipak pomerile sa "mrtve" tačke.
"Kada je reč o Ani Ivanović, čula sam se sa Dejanom Petrovićem, njenim trenerom, i on mi je rekao da se Fed kup u februaru ne uklapa u njihov plan i program. To je jedina nedelja u kojoj bi ona bila slobodna između Australije i narednih putovanja. Dejan mi je rekao da Ana ima jaku želju da igra i razmišlja o reprezentaciji ali im se ove godine ne uklapa u raspored koji su napravili", otkrila je Ječmenica Jevtić.
Vesna Dolonc unapred je otkazala nastup jer nije u formi, zbog brojnih povreda, a isto su učinile i Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić i Nina Stojanović.
"Bojana u Australiji ima svoje privatne obaveze u to vreme, Jovana je rekla da se ne vraća iz Australije pre aprila, a Nina da ima neke prehlade, novi plan i program treniranja i nije sigurna da će da bude spremna. Odlučila je da je bolje da ne ide ako je nespremna", objasnila je selektor Srbije i dodala da se Jelena Janković još nije oglasila.
Tatjana Ječmenica ni u najgorem snu nije sanjala da je može zadesiti ovakva situacija kada preuzme kormilo Fed kup tima.
"Prosto neverovatna situacija. Toliko dobrih teniserki a nikako na jednom mestu da se skupe...", dodala je posle najblaže rečeno bruke, selektor Fed kup tima Srbije.
Takmičenje Fed kupa u Budimpešti igra se od 4. do 7. februara.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.