SPREMAN SAM DA KRENEM U RAT Vajt hoće borbu sa Džošuom! Fokusiran je kao nikad

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 17:11

"SPREMAN SAM DA KRENEM U RAT" Vajt hoće borbu sa Džošuom! Fokusiran je kao nikad

Čeka se spektakl.

Bokser teške kategorije Dilijan Vajt izjavio je da želi ponovo da se bori sa Britancem Entonijem Džošuom, ali da klauzula u ugovoru prve međusobne profesionalne borbe otežavaju ponovni okršaj.

Vajt je kao izazivač krajem aprila poražen od Tajsona Fjurija u borbi za WBC pojas prekidom u finišu šeste runde, a posle tog meča je čak nagovestio i kraj karijere. Sada ima profesionalni skor 28-3, a u oba navrata u kojima je imao šansu da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do svetske titule je poražen - prvi put ga je u tom naumu osujetio upravo Džošua.

Vajtovi planovi su se u međuvremeno promenili i sada priželjkuje revanš sa Džošuom, koji ga je savladao u jedinom međusobnom profesionalnom duelu 2015. godine. To nije bio njihov prvi okršaj, pošto je Vajt slavio u amaterskom meču 2012. godine. Vajt zato želi novu borbu, u kojoj bi ulog bio dominacija u čitavom rivalitetu.

Prepreka ka ostvarenju Vajtove želje jeste klauzula koju je Džošuin tim uključio u ugovor pre njihove prethodne borbe – da samo Ej-Džej ima opciju da automatski zatraži revanš. Zato treći međusobni susret zavisi od želja i planova bivšeg šampiona u teškoj kategoriji.

"It's about the opportunity, not the money!" 👀

"The winner moves on & gets to fight in Saudi, I don't want to have to wait and have a rematch!" ❌@DillianWhyte gives us an update on where he stands with the possibility of Joshua vs Whyte II. 🥊 pic.twitter.com/TJ5f4PutJa

— talkSPORT (@talkSPORT) June 26, 2023

Džošua (25-3, 22 KO) je od poslednje borbe sa Vajtom objedinio svetske titule u svim kategorijama, ali je potom u dve uzastopne borbe poražen od Oleksandra Usika. Britanac je prekinuo niz poraza trijumom nad Džejmsom Frenklinom u aprilu. Pobedu nad Frenklinom je zabeležio i Vajt - posle poraza u borbi za WBC titulu od Fjurija.

- Želim da se borim sa Džošuom još otkad sam izgubio od njega. Naš skor je trenutno 1-1. On je pobedio jedanput, ja sam trijumfovao kada smo bili amateri i želim da poravnam račune sa njim u profesionalnoj konkurenciji - rekao je Vajt i dodao:

- Spremam sam da krenem u rat sa Džošuom. To želim jer je to dobar način da mu se suprotstavite i saterate ga u ćošak. Ranjiv je kada se oslanja na zadnju nogu i to treba eksploatisati što je pre moguće tokom borbe. Dovoljno sam snažan i mogu to da uradim. Moji udarci su dovoljno razorni, mogu da nokautiram Džošuu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.