SPREMAN ODLAZAK SA MARAKANE: U Zvezdu došao za 1,5 MILIONA, a sada ga prodaju za siću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2023, 22:26

SPREMAN ODLAZAK SA MARAKANE: U Zvezdu došao za 1,5 MILIONA, a sada ga prodaju za siću!

Smatra se velikim promašajem...

Novi stari šampion Srbije, beogradska Crvena zvezda imala je velika očekivanja od Nemanje Motike. Đak Bajern Minhena u Beogradu je dočekan euforično, ali brzo je pao u drugi plan. A, onda i ispao iz planova.

Početkom godine mladi Srbin, rođen u Berlinu, pozajmljen je Austriji Lustenau, a godinu i po nakon realizovanog transfera za koji su crveno-beli platili 1.500.000 evra i dogovorili saradnju do januara 2026, mogao bi definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da razduži opremu srpskog šampiona.

Po pisanju slovenačke Ekipe, 20-godišnji Motika nalazi se u pregovorima sa Olimpijom iz Ljubljane. S' tim što će cena ovog transfera biti dosta manja, nego ona koju su crveno-beli platili Bavarcima...

Slovenački klub ima turbulentnu sezonu iza sebe, započetu iznenadnom smenom Roberta Prosinečkog i incidentima na promociji Alberta Rijere. Navijači Olimpije, nezadovoljni radom klupskog rukovodstva, bili su protiv angažovanja bivšeg reprezentativca Španije i igrača Liverpula, Olimpijakosa, Galatasaraja... ali je on uprkos pretnjama huligana skupio hrabrost da ostane u Ljubljani i prihvati se posla, koji je obavio na najbolji mogući način - osvojivši duplu krunu.

Međutim, pre nekoliko dana Rijera je, ipak, napustio Olimpiju. Prilično ljut, jer su mu Zmajčeki umesto konkretnih detalja iz novog ugovora ponudili - procente od prodaje igrača. Što i jeste presedan u svetu fudbala...

Stoga, moraće Olimpija u potragu za novom strategom, a po pisanju slovenačkih medija pred promocijom je već Portugalac Žoao Enrikes, bivši strateg Maritima, Moreirenšea, Vitorije Gimaraeš... Iako to još nije zvanično, rukovodstvo izgleda ima plan koje igrače će mu ponuditi. Među njima je i Nemanja Motika, s čijim zastupnicima je već uspostavljen kontakt.

Za period proveden u Crvenoj zvezdi mladi napadač je sakupio 16 nastupa u kojima je jednom bio strelac i jednom asistent. Prvo u prvenstvenoj pobedi protiv Radničkog iz Kragujevca 4:1, a drugo u kupu utakmici sa Novim Pazarom (8:0). Na pozajmici u Austriji odigrao je 14 utakmica i takođe jednom pogodio i jednom asistirao.

Bez obzira što se nije snašao u Beogradu, u Ljubljani veruju da im Motika može pomoći u nameri da se domognu grupne faze nekog UEFA takmičenja sledeće sezone. Kao najbolji u Sloveniji krenuće od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda srpska kik-bokserka Staša Veić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.