Izvor: HotSport.rs, 01.Jan.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORTISTI, OPREZ: Veće kazne za sve koji budu koristili nedozvoljene supstance!

Sportisti za koje se utvrdi da su koristili nedozvoljene supstance suočiće se sa suspenzijom od najmanje četiri godine, prema pooštrenim pravilima Svetske Anti-doping agencije (WADA).

Prema novim pravilima kodeksa protiv dopinga, koja su stupila na snagu 1. januara, suspenzije će se uvećati sa dve na četiri godine, preneli su britanski mediji.
Takođe, ostale promene obuhvataju i manju popustiljivost za propuštanje testiranja, ali i moguće smanjenje suspenzija za >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pomaganje istražiteljima. Ministarka sporta Velike Britanije Helen Grant izjavila je da će promene sada bolje zašititi „čiste“ sportiste širom sveta.
– Uspešna realizacija će značiti inovativan anti-doping program koji doseže dalje nego ikada ranije, za više sportista, ljubitelja sporta i ostalih koji žele sport bez dopinga – navela je Grant.
– Biće oštrije kazne – ne samo za sportiste, već i za one koji pomažu doping – dodala je ona.
Suspenzija za propuštanje tri doping testa u periodu od godinu dana, uvećana je sa 18 meseci na dve godine.
Kazna za „nenameran doping“ biće dve godine, ali može biti smanjena ako sportisti donesu „značajan dokaz da nisu krivi ili da nisu nameravali da varaju“.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povećane kazne za doping

Izvor: Mondo, 01.Jan.2015

Od 1. januara 2015. sportisti za koje se utvrdi da su koristili doping biće suspendovani na najmanje četiri godine!..Foto: Guliver/Getty Images/Oli Scarff KONTROLA: Godišnje se obavi preko 30.000 doping testova u fudbalu i česti su slučajevi konzumiranja marihuane i kokaina...Sportisti za koje se...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.