SPORTISTI IMAJU PRAVO NA SLOBODU GOVORA: Veliki rival brani Novaka zbog poruke na kameri

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2023, 17:20

SPORTISTI IMAJU PRAVO NA SLOBODU GOVORA: Veliki rival brani Novaka zbog poruke na kameri

Indirektno je stao na stranu Srbina.

Britanski teniser Endi Marej govorio je za Dejli Telegraf o poruci Novaka Đokovića na kameri posle meča na Rolan Garosu.

 Srbin je napisao - "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", a njegov veliki rival je indirektno stao na stranu Novaka.

- Nijedan sportista ne bi smeo da bude uskraćen za slobodu govora. Mislim da je to potpuno u redu. Često čujete sportiste, novinare i komentatore kako kažu da sport i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << politiku ne bi trebalo mešati, ali to čine - rekao je Marej, pa nastavio.

- Kada je politika uticala na odluke koje su bile štetne u vezi njihovih karijera, onda se prepiru oko toga kako sport i politiku ne bi trebalo mešati. Ipak, više su nego srećni da pričaju o stvarima sa kojima su saglasni - dodao je Marej.

On je takođe dodao da nije ništa neobično videti kako sportisti slave pobede sa liderima svojih zemalja.

- Vole da se fotografišu sa premijerima i svetskim liderima. U mnogim zemljama, premijeri i članovi vlada slave pobede sportista. Uvek su na sportskim događajima i privilegija je biti potvan u Belu kuću ili u Dauning strit. Kao sportisti imamo odgovornost da zbližimo ljude, a ne da ih delimo - poručio je Marej.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.