SPEKTAKL U FINALU: Kanađani stigli do TROFEJA nakon produžetka, u meču od 225 poena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 22:56

SPEKTAKL U FINALU: Kanađani stigli do TROFEJA nakon produžetka, u meču od 225 poena!

Spremni za Mundobasket.

Finalna utakmica DBB Superkupa u Hamburgu jeste bila pripremna utakmica, ali njen takmičarski značaj bio je očigledan, a Kanađani su uspeli da nakon neviđenog preokreta i produžetka trijumfuju nad Nemačkom rezultatom 113:112.

Nemci su imali priliku da stignu do pobede u poslednjem napadu produžetka, ali Keli Olinik je učinio nemoguće. Njegova impresivna defanzivna blokada sprečila je Francija Vagnera da postigne odlučujući poen za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << domaćine, a put do produžetka bio je pun drame.

Kanada je zaostajala devet poena pred ulazak u poslednju deonicu, a činilo se da je Nemačka na putu ka trijumfu. Međutim, Ar-Džej Beret je svojim izvanrednim izvođenjem faula uspeo da ostvari 2+1 situaciju za Kanadu, a potom je postigao ključni poen osiguravši produžetak.

Iako su Nemci većinom držali vođstvo, razlika nikada nije prelazila deset poena. Beret je bio najefikasniji igrač Kanade sa 31 poenom, uz podršku Gildžes-Aleksandera koji je postigao 25 poena i Olinika sa 21 poenom.

Sa druge strane, Šruder je bio istaknuti igrač Nemačke sa 26 poena, dok su Franci Vagner i Tajs dodali 18 odnosno 16 poena.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda bivša srpska košarkašica Milica Dabović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.