ŠPANCI PIŠU: Predrag Mijatović kažnjen zbog malverzacija, uzeo 1.000.000 evra iz dve kompanije

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 10:54

ŠPANCI PIŠU: Predrag Mijatović kažnjen zbog malverzacija, uzeo 1.000.000 evra iz dve kompanije

Legendarni as sankcionisan od strane Poreske uprave Španije

Legendarni crnogorski i jugoslovenski fudbaler, Predrag Mijatović, novčano je kažnjen zbog malverzacija, prenose mediji u Španiji.

Madridski list "Periodiko", navodi da je Mijatović sankcionisan od strane Poreske uprave Španije zato što nije prijavljivao tačne iznose prihoda i sredstava koja je dobijao od različitih agenata zbog učestvovanja u transferima Real Madrida nakon što je napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poziciju sportskog direktora tog kluba.

Pomenuti izvor prenosi i da je čuveni fudbaler koji već neko vreme ima probleme sa Poreskom upravom, netačne iznose predstavljao kroz obračune i da su nadležni organi uočili značajne nepravilnosti tokom češljanja papira.

Presuda Vrhovnog suda u Madridu za prekršaj koji se vodi kao veoma ozbiljan doneta je 22. decenmra, ali novinari "Periodika" su tek sada dobili uvid u nju. Slavni Crnogorac je kažnjen novčano.

Mijatović koji je posle Budućnosti i Partizana igrao za Valensiju, Real Madrid, Fiorentinu i Levante, 2009. godine je napustio poziciju koju je imao u Realu.

Mijatović je tvrdio da po napuštanju Reala nije radio kao posrednik u transferima. Ipak, inspektori su izneli dokaze da su mu razni agenti plaćali za usluge u kešu i u vidu kompentacija.

Poreska uprava je otkrila i nezakonite pozajmice. Predrag je, prema navodima „Periodika“, izvukao milion evra iz dve kompanije u Švajcarskoj koje su u njegovom vlasništvu, iako vlasti u Španiji nisu znale da one postoje. Tako je finansirao poslove koje je imao u Španiji, a preko tih kompanija je, navodno, kupio kuću u La Moralehi, bogatom delu Madrida.

Samo za 2012. na osnovu poreza na prihod, ako Vrhovni sud kao poslednja instanca u žalbenom postupku potvrdi presudu, iznos kazne i dugovanja biti 285.000 evra.

Vrhovni sud pravde podržao je zaključke do kojih je došla Poreska uprava detaljnom istragom, čak se govori i o “simulaciji“ zajma do milion i po evra od agenta koji je orbitirao u madridskom okruženju tokom poslednje dve decenije.

U pitanju je, kako navodi „Periodiko“, Vlado Lemić, srpski agent i bivši fudbaler koji je sa Mijatovićem imao poslovne kontakte u vreme dok je ovaj bio sportski direktor Real Madrida. Rezultat tog poslovnog odnosa, kaže se dalje, su transferi Rojstona Drentea 2007. godine za 14.000.000 evra i Klasa Jana Huntelara dve godine kasnije za 27.000.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.